EMA 2019: Zaradi Raiven bo KAOS, kdo pa so ostali nastopajoči?

Približuje se EMA 2019, izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije! Kaj bo prinesla? Ali raje – koga? To so nastopajoči.

25.1.2019 ob 11:44

kim_ema_izbor_evrovizija_pesem.jpg

Izbor EMA 2019 bomo dočakali v soboto, 16. februarja, ob 20.00 na TV SLO 1. Za evrovizijsko vozovnico se bo potegovalo deset izvajalcev, med njimi je kar nekaj precej mladih ustvarjalcev. Pa ne le to, mladostno svežino bo na oder prinesla tudi voditeljica.

O zmagovalcu bodo v superfinalu odločili gledalci

Izmed deseterice bo tričlanska strokovna žirija izbrala dva superfinalista, o zmagovalcu pa bodo odločili gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem.

Ajda Smrekar, obraz letošnje EME

Prvi svež obraz, ki bo zaznamoval letošnjo EMO, je priljubljena igralka Ajda Smrekar, ki jo je slovensko občinstvo spoznalo v številnih gledaliških in televizijskih vlogah. Kaj? Bo pela? Ne, bo pa vodila izbor.

Ajda_Smrekar_2019_ema.jpg

Ajda ima voditeljske izkušnje, a vodenje tako pomembnega izbora, kot je EMA 2019, bo zagotovo izziv: 

"EMA je bila zame že od nekdaj poseben dogodek, ki je vse generacije zbral skupaj in nas prikoval pred televizijske zaslone. Vsak je imel svojega favorita in goreče navijal zanj. Že sama misel, da letos vodim izbor EMA, mi pospeši srčni utrip. Ta večer bo zame poseben, saj se na odru ne bom prelevila v nobeno vlogo, ampak bom Ajda z nalogo, da vas popeljem skozi večer, kjer bomo med deseterico raznolikih in barvitih skladb izbrali najboljšo ter jo s ponosom pospremili v obljubljeno deželo."

Raiven se vrača, prinaša KAOS! Kdo pa so ostali?

Drugi znan obraz, ki ni novinka na EMI, je Raiven. Na izboru Ema se je prvič predstavila leta 2016 s pesmijo Črno bel in v superfinalu le za 127 glasov ostala brez vozovnice na izbor za Pesem Evrovizije v Stockholmu. Na Emo se je vrnila naslednje leto in s pesmijo Zažarim končala na tretjem mestu, lani pa se je ob boku Vida Valiča predstavila v vlogi voditeljice.

In tokrat? Tokrat bo prinesla KAOS! To je namreč naslov pesmi, s katero se bo potegovala za uvrstitev na Pesmi Evrovizije.

"Mislim, da bom s to pesmijo naredila res nekaj nepričakovanega, kar se mene tiče," je v spletni oddaji #Ema povedala Raiven in dodala: "Zato je tudi naslov napisan z velikimi črkami, ker označuje moje novo poglavje."

Raiven bo nastopila čisto zadnja, spodaj pa je seznam vrstnega reda ostalih nastopajočih.

  1. Kim - Rhythm back to you, 2. Renata Mohorič - Three bridges, 3. René - Ne poveš, 4. Fed Horses - Ti ne poznaš konjev, 5. Ula Ložar - Fridays, 6. Lumberjack - Lepote dna, 7. Okustični - Metulji plešejo, 8. INMATE - Atma, 9. Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi, 10. Raiven – KAOS
ema_izbor_izvajalci.jpg

Kim – dekle, ki je nenavadno podobno tisti Kim, o kateri piše ves svet

Ja, Kardashianovo imamo v mislih. A sodeč po prvih vtisih lahko rečemo, da je "naša" Kim precej bolj talentirana. Prva v boju za zmago na EMI 2019 je torej osemnajstletna Kim Begovič, ki ima na glasbenem področju kljub svoji mladosti številne izkušnje. Velik poudarek namenja glasbenemu izobraževanju, najrazličnejšim tečajem tako pri nas kot v tujini. Posebej ponosna je, da je kot glasbenica in pevka sodelovala v slovenskem filmu Vloga za Emo, za katerega je posnela tri skladbe, med drugim tudi nosilno pesem filma.

Na Emi bo predstavila pesem Rhythm Back To You, ki je nastala v sodelovanju med avtorskim tandemom Maraaya in švedsko ekipo, ki jo dopolnjujejo Jimmy Jansson,Samuel Waermö in Art Hunter"Jaz sem že kot karakter in oseba malce drugačna. Zagotovo bosta tudi moj nastop in pesem na Emi malce drugačna," je povedala pevka v oddaji #EMA – ki jo lahko vidite na spodnjem posnetku.


Ula: 16-letnica, ki bo tik pred izborom upihnila svečko in dobila dovoljenje za nastop

Ena od tekmovalk je tudi 16-letna Ula Ložar. 24. januarja bo dopolnila 17 let, kar pomeni, da bo dosegla "magično mejo" in tako izpolnila pogoje za sodelovanje na Emi.

Ula svoj glas šola več kot devet let, svoje izkušnje pa je nabirala na številnih odrih doma in v tujini ter prejela številne nagrade tudi na mednarodnih pevskih festivalih. Na EMI bo nastopila s pesmijo Fridays.

Poleg zgornjih treh tekmovalk si lahko ostalih sedem potencialnih predstavnikov na Pesmi Evrovizije ogledate v spodnji fotogaleriji, v prihodnjih dneh pa na uradnem YouTube kanalu EME lahko ujamete tudi njihove video predstavitve, kjer jih boste pobliže spoznali še preden stopijo na oder.

Avtor: F. M.
Foto: David Lotrič Banović

Preberite še: Goli gležnji Ljubljančanov pozimi nekoga tako zmotili, da je storil to ali pa 5 idej, kam na nočno sankanje v Sloveniji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)