Zagotovljeni nedeljski užitki

Izkoristite čisto vsako prosto minuto.

26.6.2016 ob 6:15

nedelja.jpg

Tako kot nas ob petkih preveva neizmerna energija, okrepljena z zvrhano mero adrenalina, pričakovanja in veselja in kot je sobota prežeta s počitkom, izleti ali zabavami, je v nedeljo že čutiti grožnjo prihajajočega ponedeljka. Grenak priokus lahko povsem uniči zadnji prost dan ob koncu tedna, zato poglejte, kako tudi nedeljo maksimalno izkoristiti in uživati čisto vsako prosto minuto. 

Več koristnih nasvetov za prijetno bivanje poiščite na Facebooku.

Načrtujte vnaprej

Medtem, ko je na moč vabljivo v petek čim prej ugasniti računalnik ter odložiti telefon in končno skočiti v vikend, bo malce priprav na nov teden olajšalo njegov začetek. Zato zaključite z vsem začetim, počutite mizo, odgovorite na elektronsko pošto in ne dovolite, da bi kar koli, povezano z delom, nad vami viselo cel konec tedna, zlasti pa v nedeljo.

Dan začnite z vadbo

Naj nedelja ne bo lenobna in zaspana, čeprav ste v soboto ponočevali. Nekaj vaj ne pomeni odteči 20 kilometrov. Že malce zmernega gibanja, pa čeprav na sobnem kolesu, bo telo navdalo z endorfini, ki bodo zagotovili boljše počutje preko celega dneva.

Razporedite delo

Nihče natančno ne ve zakaj, a večina prijetna opravila opravi v petek in soboto, osovražena pa pusti za nedeljo. Najbrž tudi vi v nedeljo zvečer likate…Zakaj ne bi dela  enakomerneje razporedili in tudi neprijetna opravili prej, ne pa tik pred ponedeljkom, ko ste že tako slabe volje.

Družite se

A ne preko socialnih omrežjih. Medosebni stik vedno prija. Že zjutraj povabite prijatelje in se družite z njimi. Ali jih obiščite vi. Nedelja bo tako nedvomno prijetnejša, kot če bi jo preživeli za računalnikom.

Razvajajte se

Privoščite si nekaj posebnega. Obrazno masko medtem, ko gledate priljubljeno serijo ali berete napeto knjigo, uredite si nohte ali z izdatno nego nahranite lase. Karkoli, s čimer boste v novem tednu zablesteli.

Zvečer pozabite na televizijo

Ne glejte je pozno v noč. Zlasti pozabite na napete serije, ki vam morda ne bodo dale spati. Raje priljubljeno nadaljevanko ali film posnemite in jo poglejte v ponedeljek, ko se vrnete iz službe. Tako se boste vsaj nečesa, kljub misli na konec vikenda, lahko veselili.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)