Stvari, za katere ste po 30. letu prestare

Res je, da v tridesetih niste stari, ste pa za nekatere stvari nedvomno prestari.

1.11.2019 ob 5:45 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Stvari, za katere ste po 30. letu prestare

Dvajseta so leta iskanja sebe. Leta negotovosti, učenja na svojih napakah in odkrivanja smisla življenja. Trideseta pa so obdobje, ko se zadeve umirijo, leta, ko do izraza pride samozavest in čas, ko je za nekatere stvari v življenju nedvomno prepozno. Roko na srce tistega, za kar ste v tridesetih prestari, ne boste prav nič pogrešali. Kaj vse morate pustiti v zgodovini?

Prenizko plačo

Žalostno, toda resnično: ženske pogosto za enako delo še vedno zaslužijo manj od moških kolegov. Če se vam zdi, da je vaše delo podcenjeno in se za vse, kar storite v službi, na vaš račun steče premalo denarja, najdite poti, s katerimi se bo to spremenilo. Ter ne sprejemate nikakršnih opravičil in utemeljitev, zakaj imate prenizko plačo. Če ne gre drugače, pospravite mizo in zamenjajte službo.

Zanemarjanje telesa

Zdravje je vedno na prvem mestu in trideseta nedvomno niso čas, ko bi nanj smeli pozabiti. Zato poskrbite, da boste kljub natrpanemu urniku ostali v dobri formi, da bo na jedilniku uravnotežena prehrana, da boste zadovoljni s seboj, predvsem pa zdravi in fit.

 

Opravičevanje, da ste takšni, kot ste

Vse, kar je pomembno je, da se dobro počutite v svoji koži. Ne glede na to, kako se oblačite, kakšen je vaš značaj in kako se soočate z vsem, kar vam prinaša življenje. Za to, da ste zvesti sami sebi, se vam ni treba nikomur opravičevati.

Zapletanje z neprimernimi moškimi

V dvajsetih ste imeli dovolj časa, da ste se zapletali z moškimi, ki so se pozabavali za eno noč, nato pa vas niso več poznali. Nekateri pač niso za resno zvezo. Nekateri so preveč posesivni, zahtevni, polni samih sebe, poredni in še bi lahko naštevali junake, s katerimi vam v tridesetih res ni treba več izgubljati časa in prenašati vseh njihovih muh. Če v odnosu ne dobite tistega, kar bi radi, zaprite poglavje.

Negotovost zaradi fizične podobe

V dobi, ko so mogoče številne primerjave z drugimi, je kaj lahko osvojiti prepričanje, da niste dovolj lepi, vitki in privlačni. A trisedeta niso leta, v katerih bi se obremnjevali s tem, da so vaši boki preširoki in dojke premajhne. To je čas, da sprejmete in časite svoje telo. Ne glede na to, kakšno je.

 

Primerjave

Znova smo pri primerjavah. A pozabite lične objave na Facebooku in Instagramu, s katerih vas pozdravljajo popolne podobe obrazov, domov, obrokov, avtomobilov in še česa. Zrele ženske se z njimi ne obremenjujejo ter uživajo v tistem, kar imajo same in cenijo svoje dosežke. Pa čeprav niso takšni, kot tisti, s katerimi so preplavljeni družabni mediji.

Življenje v preteklosti

Kar je bilo, je bilo. Preteklosti ni mogoče spreminjati, mogoče pa je vplivati na sedanjost in prihodnost. Zato se osredotočajte na sedanjost in živite za prihodnost. Preteklost pa pustite tam, kjer ji je mesto. V preteklosti.

Pretvarjanje

Vsak ima slab dan, slabša odbobja in nič ni narobe, če počutje pokaže tudi tedaj, ko ne prekipeva od pozitivne energije. Priznajte prave občutke, se z njimi soočite in se ne pretvarjajte da je vse v najlepšem redu, če to ni res. Ne glede na to, kaj botruje temu.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Novi dokazi, da optimisti živijo dlje

Morda vas zanima tudi: Kako navdušiti moškega, kako biti popolna in druge stvari, s katerimi se morate TAKOJ prenehati obremenjevati

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)