Za strastne gurmane: torta iz čokolade in piva

Odlična sladica iz sestavin, ki le na videz ne sodijo skupaj.

18.2.2016 ob 12:30

shutterstock_263845625.jpg

Temno pivo se odlično poda k črni čokoladi, recept za torto iz obeh sestavin pa je povsem preprost. Izberite čokolado z visokim odstotkom kakava in kvalitetno, gosto temno pivo ter pričarajte izjemno okusno sladico.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Sestavine

Biskvit

  • Štiri jajca,
  • 220 gramov ostre moke,
  • pol žličke pecilnega praška,
  • 20 gramov kakava,
  • 120 gramov sladkorja,
  • 80 mililitrov temnega piva,
  • 80 mililitrov olja.

Krema

  • 250 gramov 70 odstotne temne čokolade,
  • 300 mililitrov temnega piva,
  • 300 mililitrov sladke smetane.

Priprava

  1. Ločite beljake in rumenjake.
  2. Rumenjake penasto umešajte, jim dodajte 40 gramov sladkorja, nato pa še olje, pivo ter mešanico moke, pecilnega praška in kakava.
  3. Beljake stepite v čvrst sneg in jim dodajte ostali sladkor ter jih ročno vmešajte v mešanico rumenjakov in moke.
  4. Zlijte v pomaščen pekač za torte ter pri 180°C pecite 20 minut.
  5. Preverite z zobotrebcem, če ni pečeno pustite še deset minut.

Pečen biskvit prelijte s prelivom iz čokolade in piva:

  1. Smetano in pivo zmešajte, dodajte čokolado in med stalnim mešanjem segrevajte, da se čokolada povsem stopi in nekoliko zgosti.
  2. Prelijte preko ohlajenega biskvita, počakajte da se nekoliko strdi in uživajte.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)