Vrača se Maestro: improvizacijsko tekmovanje, ki vas bo nasmejalo do solz

V torek, 10. oktobra se v SiTi Teater BTC ob 20. uri vrača Maestro™, odpuljeno improvizacijsko tekmovanje.

9.10.2017 ob 2:15

micna_impro1.JPG

Dočakali smo otvoritev 4. sezone tekmovanje za impro prestol Maestro™. Format, ki že vrsto let zabava polne gledališke dvorane po celem svetu, je zasnoval eden od gurujev impro gledališča Keith Johnstone, pri nas pa se bodo igralci za titulo najboljšega improvizatorja borili že četrto leto zapored. Letos bo tekmovanje še posebej napeto, saj bodo na enem odru stali člani najboljših slovenskih impro kolektivov.

micna_impro2.JPG

Otvoritveni Maestro™ bo že v torek, 10. oktobra 2017, ob 20.00 v SiTi Teatru BTC, za naslov prvega Maestra pa se bodo borili Juš Milčinski, Jan Hrušovar, Sara Šoukal, Katarina Veselko, Tim Kern, Mojca Zupančič, Jaka Šubic, Maja Trampuš in drugi. Tekmovanje se bo nato odvijalo vsak drugi torek v mesecu, vrelišče pa bo doseglo junija, ko se bodo na zaključnem večeru pomerili vsi Maestri sezone.

micna_impro3.jpg

V okviru enega večera se sicer med seboj pomeri 13 improvizatorjev in improvizatork, ki jim impro režiser postavlja različne izzive – včasih morajo igrati prizor v filmskem žanru, včasih lahko vsak pove samo eno besedo naenkrat, spet tretjič morajo peti ali plesati ali pa odigrati prizor s predsednikom države in vesoljcem. Pri tem, kako bo potekala predstava, pa ključno vlogo igrajo tudi gledalci, ki s svojimi predlogi postavijo temelj prizorov in z glasovanjem odločijo, kateri improvizatorji so jim bili najbolj všeč. Tisti, ki dobi največ točk, je ob koncu večera okronan z naslovom Maestro večera!
 

Avtor: F. M.

Foto: arhiv KD IGLU


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)