IMPROVIZIJA: Sir iz mleka bom naredil prepričal gledalce

Sir iz mleka bom naredil je pesem, ki je prepričala največ gledalcev Improvizije.

24.5.2017 ob 2:00

17416X6187.jpg

Vsako leto se nekaj tednov po tem, ko se evforija in razglabljanje okoli Evrovizije že poleže, v Cankarjevem domu (oziroma ob njenih začetkih v Kudu France Prešeren) zgodi prav poseben večer glasbe, smeha in parodije. Improvizija je gledališko-glasbeni spektakel, ki je nekakšna parodija evrovizijskega blišča in bede.

Sinoči se je predstavilo devet skupin, za katere je temo in naslove izbralo občinstvo, improvizatorji pa so, v večini zelo izvirno in humorno, iz njih sestavili skladbe. Med vsemi je največ glasov dobila skladba Sir iz mleka bom naredil, ki sta jo izvedla Ivan Rožnik in Jože Golovec (v izvedbi Tima Kerna in Roka Šinkovca).

Poleg njiju so v vlogi improvizatorjev nastopili Liza Marija Grašič, Maja Trampuš, Sara Gorše in Peter Frankl, ki je bil letos tudi umetniški vodja projekta, za glasbo pa so poskrbeli Blaž Celarec, Goran Završnik, Luka Seliškar in že omenjeni Rok Šinkovec.

In ne, Sir iz mleka bom naredil ni najbolj nenavaden naslov, ki so ga včeraj ponudili gledalci ... Improvizatorji so peli pesmi Furam safr, Majoneza ni tatarska, Kje so moje spodnjice, Črna zlatolaska, Kranjska klobasa, Imam bundo na gumbe, Račji vlak in Jabolko, ki žge.

Besedila so bila tako prepuščena improvizaciji, preostanek prireditve pa je bil izjemno dodelan spektakel, ki vključuje vrhunsko glasbeno spremljavo, razkošno sceno in odlično kostumografijo.

Kostume sta pripravili Janeta Čoh in Nena Hribar, vizualna podoba predstave je delo Boštjana Štormana, za scenografijo stoji Dan Pikalo, kot lučni mojster je ustvarjal David Andrej Francky, videi pa so delo Nika Drozga. Dogodek je povezoval uigran in s šalami oborožen voditeljski duo, ki ga sestavljata Juš Milčinski in Vid Sodnik in dokazal, da so voditelji tovrstnih prireditev včasih resnično lahko zabavni.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Mediaspeed


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)