Video: Par šokiral z načinom, s katerim je otroka, starega dva tedna, odvadil od plenic

Oče in mama deklice trdita, da njuna hči od starosti dveh tednov ne potrebuje pleničk.

8.6.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Video: Par šokiral z načinom, s katerim je otroka, starega dva tedna, odvadil od plenic

Pozornost mnogih staršev je pritegnil avstralski par, ki trdi, da je svojo dvotedensko hči (da, prav ste prebrali) s pomočjo posebne metode odvadil od plenic.

Mama Montana Lower in oče Tom Lindwood namreč navajata, da jima je to uspelo s tako imenovano eliminacisjko komunikacijo in v dokaz prilagata video v katerem zatrjujeta, da ne zgolj, da njuno dete že od drugega tedna starosti ne potrebuje plenic, pri devetih mesecih je že znalo samo uporabljati kahlico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Linwood (@tom_linwood)

Avstralski par pojasnjuje, da eliminacijska komunikacija temelji na branju otrokovih signalov, s katerimi dete sporoča, da mora na malo ali veliko potrebo. 

Oče Tom zatrjuje, da starši tako, kot prepoznavajo znake, da je otrok lačen, lahko prepoznajo tudi znake, s katerim dete nakazuje, da mora odvajati blato ali urin.

Montana v videu pripoveduje, da se ji je ideja, da bi otroka tako zgodaj odvajala od pleničk, sprva zdela nora, se pa ji je odločila dati priložnost in mala Blue  je po zaslugi očeta praktično že od rojstva suha ter se je zelo zgodaj naučila uporabljati kahlico. Kot pravita starša, ju je morala hčerka samo pogledati in onadva sta jo lepo posedla nanjo.

"Otroci se rodijo brez vsakršnega znanja, kako, oziroma kje opravljati potrebe in če jih ne naučimo, da je temu namenjena plenička, jih kasneje od te ni treba odvajati," je povedala Montana, ki vsem staršem priporoča to metodo:

"Če dobro pomislite, je smiselno otroka takoj naučiti uporabljati kahlico. Tudi zato, ker plenice predstavljajo dokajšen izdatek ter breme za okolje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by montana

Par vsem staršem svetuje, naj si vzamejo en dan ter naj otroka dobro opazujejo in spremljajo znake, ki kažejo, da mora na malo ali veliko potrebo in takole opisuje svojo izkušnjo:

"Vse od tedaj, ko sva se jo naučila opazovati, naju je morala samo pogledati in nama s pogledom sporočiti: grem na kahlico, pelji me do kahlice. To je res neverjetno, zlasti ker je imela, ko se je to prvič zgodilo, komaj dva tedna."

Povzeto po portalu Miss7

Preberete še: Slovo od pleničk: Kdaj in kako otroka seznaniti s kahlico (svetuje montessori strokovnjakinja)

Morda vas zanima tudi: Osem stvari, ki jih mora vedeti vsak preutrujen starš


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)