Lara Goršek Kos (Sanjski moški) iskreno o tem, zakaj si ne želi otrok #intervju

Po razkritju, ki je presenetilo Gregorja in zaradi katerega je najverjetneje morala zapustiti šov, nam je v iskrenem intervjuju zaupala, zakaj se je odločila, da o tem javno spregovori in s kakšnimi odzivi se zdaj sooča.

28.5.2021 ob 5:15 | Foto: Pop Tv, osebni arhiv

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Lara Goršek Kos (Sanjski moški) iskreno o tem, zakaj si ne želi otrok #intervju

Lare Goršek Kos ljubiteljem slovenskih resničnostnih šovov gotovo ni treba posebej predstavljati. Že pred leti, ko se je prvič pojavila v Kmetiji, je pritegnila veliko pozornosti zaradi svoje ognjene narave, strasti do živali in seveda atraktivnega videza. Po Kmetiji smo jo lahko spoznali še v nekoliko drugačni vlogi. Do nedavnega se je v šovu Sanjski moški borila za srce Gregorja Čeglaja, a ji ni uspelo. »Pri Sanjskem moškem sem pogrnila na celi črti,« v smehu priznava Lara, ki je Gregorja in tudi mnoge svoje oboževalce presenetila z izjavo, da si ne želi bioloških otrok. Kako je prišla do tega spoznanja in kako je vse skupaj sprejela njena okolica, nam je zaupala v iskrenem pogovoru. Za pogum in odkritost, lahko rečemo le, kapo dol, Lara.

Kako ste prišli do te ugotovitve, da ne želite bioloških otrok in kakšen je bil odziv okolice?

To sem izpostavila ravno zato, ker vem, koliko težav sem imela sama s sabo, da sem to sprejela in se naučila, da okolica ne bi smela imeti takšnega vpliva name, kot ga je imela. Od majhnega nas učijo, da je treba narediti šolo, faks, spoznati moškega, se poročiti, imeti hišo in otroke. Na koncu je tako, da si suženj vsega tega do konca življenja. To je nekako zakoreninjeno v naših sistemih.

Najbolj me je seveda skrbelo, kako bo vse skupaj sprejela mami.

Ne gre se za to, da sem se odločila, da nočem otrok, ampak bolj, da za zadaj nisem začutila potrebe po otroku. Ko sem odraščala, se razvijala in spoznavala samo sebe, sem ugotovila, da mogoče to ni zame in da nisem pripravljena na tak svet, kot ga živimo danes, spraviti majhnega in nedolžnega bitja. Lahko mi vse mamice na svetu pišejo o tem, kako krasno je materinstvo in jih razumem, ampak tako čutijo one in to je njihova stvar. Nekako ne morem razumeti, zakaj se čutijo poklicane, da me prepričujejo o nasprotnem in mi govorijo, da napačno gledam na svet. To je pač moje mišljenje in ne razumem, zakaj bi ga morala komurkoli pojasnjevati in se zagovarjati, da bi razumeli. To ni pomembno. Važno je, da me razumejo moji prijatelji in družina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lara goršek kos (@larathecookie_)

Kako pa je to sprejela vaša družina?

Najbolj me je seveda skrbelo, kako bo vse skupaj sprejela mami, ki mi je v mlajših letih večkrat namignila, da si želi vnuke.

​Spomnim se, da mi je v šali rekla, da imam čas do 26. leta, da spoznam moškega in rodim otroke. Čeprav je bilo to rečeno v šali, sem vseeno občutila pritisk. Imeli sva kar nekaj pogovorov na ta račun in enkrat sem ji odkrito povedala, da si tega pač ne želim. Na trenutke mi je še vedno težko govoriti o tem, a se mi zdi pomembno, da sem dala to ven, ker je še vedno veliko žensk, ki imajo otroke samo zaradi pritiskov okolice. Glede na to, da smo v 21. stoletju mislim, da bi bilo prav, da bi lahko vsak o sebi odločal brez pritiskov in tako kot si sam želi. Če sem vsaj eni osebi s tem pomagala, super.

To je očitno še vedno tabu tema, o kateri mnoge ženske težko govorijo. Pred časom sem pri neki vplivnici, ki je spregovorila o tem, zasledila, da je prejela veliko odzivov žensk, ki so priznale, kako jim je težko, ker ne čutijo materinske poklicanosti in da doživljajo kljub temu pritisk iz okolice.

Ja, to je grozno, da ne čutiš tega in da pritiskajo nate. Razumem, da hormoni naredijo svoje, ne razumem pa, zakaj bi morali to izsiliti. Mislim, da tista majhna štručka ne more zares zbuditi tega čuta, če ga že v začetku nimaš.

Dobila sem potrditev, da moje mišljenje ni napačno in da nič ne počnem narobe.

Omenili ste, da vam mamice pišejo zasebna sporočila in vas skušajo prepričati o nasprotnem.

Na srečo je tokrat tega manj. Ko sem prvič to nekje omenila, je bilo to takrat res slabo sprejeto. Tokrat je negativnih komentarjev malo, največ jih je iz nekih izmišljenih profilov,  kar me ne gane, je pa veliko pozitivnih komentarjev in sporočil. Zaradi tega sem vesela, da sem javno izpostavila tako zelo osebno stvar, ker sem dobila potrditev, da moje mišljenje ni napačno in da nič ne počnem narobe. Kar nekaj ljudi mi je napisalo, da razumejo, s čim se soočam.

Velik minus pri tem pa je, da je ogromno sporočil in komentarjev na račun tega, da bi moški z mano delali otroke, ampak jih ne bi naredili. Razumem, da nekateri to napišejo tudi v hecu, a najdejo se tudi kakšni, ki so kot nekakšni zalezovalci, ki komentirajo čisto vsako mojo objavo in si zamišljajo, da sva skupaj. To mi je res malo strašljivo.

Si vseeno puščate odprta vrata glede na to, da ste še mladi?

Ja, seveda. To ne pomeni, da se bom šla sterilizirati. Mogoče je krivo tudi to, da nimam sreče v ljubezni. Če bo nekje nekoč pravi moški, s katerim se bova ujela, se znala ceniti in spoštovati, da ne bo to samo še nekdo, ki bi si želel samo spolnost. Pravijo namreč, da mi, ki si ne želimo otrok, da smo neresni in nimamo življenjske vizije, a to ni res. Zelo si želim nekoga, ki bi bil samo zame in jaz zanj. Res pa je, da nimam več 20 let in da se ne bom kar takoj zaljubila, tako kot so se nekatere do zadnje kocine na telesu 'zatrapale 'v Gregorja Čeglaja.Kako pa gledate na celo izkušnjo Sanjskega moškega? Imate že kar nekaj izkušenj, tako da verjetno ni bilo velikih presenečenj.

Iskreno me je presenetilo, kako ženske funkcionirajo v takšni skupnosti. Mislim, da bi bilo med moškimi veliko manj ljubosumja, negative in zahrbtnega opravljanja. Moram priznati, da me je vseeno presenetilo vse skupaj. Imam izkušnje s Kmetijo in ne s Sanjskim moškim in priznam, da sem tukaj pogrnila na celi črti. Bila sem srečna, da sem šla ven. Ni to izkušnja, ki bi jo želela ponoviti, a sem hvaležna zanjo, saj sem se veliko naučila.

Ampak kot vidim, se s puncami zdaj dobro razumete in ni videti, da bi bile kakšne zamere. Verjetno je lažje brez kamer in Gregorja?

Kar se tiče mene, kamere niso težava. Ko si izoliran, od vsega kar poznaš in te pomirja, drugače reagiraš. Ko smo me prišle, so bili odnosi že izoblikovani in dejansko nismo imele nobenih možnosti. Produkcija je izbrala prave karakterje za ustvarjanje šova. Edina, ki je ostala notri je Tjaša, ki je edina z njim imela dejanski zmenek in ne samo brezglavo tekanje za žogo. Njo je lahko spoznal, ostale je pa spoznal preko besed ostalih in si je tako ustvaril svojo sliko. Spoznala sem Leo, Saro, Mire in Polono, ki smo si zelo dobre. Vsaka izkušnja nekaj stane.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanjski moški (@sanjskimoskipoptv)Je po šovu pri vas kaj novega na ljubezenskem področju?

Moje ljubezensko področje je ena velika drama. OnlyFans mi pri tem nič ne pomaga. Moški mislijo, da smo popolnoma neresne in da iščemo nekaj na hitro, ampak to niti ni takšna težava, ker vidiš, kdo te želi spoznati, kdo pa si želi le seksa.

Moški mislijo, da smo popolnoma neresne in da iščemo nekaj na hitro.

Prav zaradi teh ljubezenskih dram sem si tudi naredila nov tatu – tri sovice na knjigi. Na knjigi zato, ker je knjiga modrost in ker sem pravi knjižni molj. Tudi sove same po sebi predstavljajo neko modrost. Prva je naivna in nedolžna, druga je depresivna sova, ki je slabe volje in jo imam tudi nekje v sebi, tretja pa je tista, ki se razvija v celoto obeh in zna uravnotežiti vse skupaj. Upam, da bom kmalu postala ta tretja sovica, ki ne bo več počela takšnih neumnosti z moškimi, in da ne bo več prihajalo do kratkega stika med srcem in možgani. Zelo sem zadovoljna s tatujem, naredila ga je ista umetnica, ki je naredila tatu pokojnega Arčija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lara goršek kos (@larathecookie_)


OnlyFans je še vedno aktualen?

Ja. Meni je to omogočilo, da imam še vedno konja, ki nista v najboljšem stanju. En je še vedno na rehabilitaciji. Pomaga mi tudi, da lahko skrbim za psičko, ki potrebuje zdravljenje. Brez tega ne bi bilo te možnosti. Glede na trenutne razmere v Sloveniji bi lahko samo še ledvico prodala. Še vedno sem v iskanju zaposlitve in se nekako usmerjam v slaščičarstvo.

Glede na trenutne razmere v Sloveniji bi lahko samo še ledvico prodala. 


Lahko potem pričakujemo, da vas bomo drugo sezono spremljali v MasterChefu kot vašo mamo?

Oh, ne ne ne. To pa ne. Če bi k meni prišel Bine, tako kot je prišel k moji mami, bi mu rekla, naj gre stran. Pri kuhanju potrebujem svoj mir in da mi ne gledajo pod prste in v lonec.

Kaj pa pravite na mamin nastop v Masterchefu?

Zelo sem ponosna, da je stopila ven iz svoje školjke, v kateri je bila tako dolgo. Priznam, da nisem verjela, da bo na koncu res šla v šov. Res sem ponosna, saj ni majhna stvar se tako izpostaviti in kuhati pod takšnimi pritiski. Sicer obožujem kuhanje, bivši fant, kuhar, mi je predstavil zelišča in kaj vse se da narediti z njimi, drugi fant mi je predstavil bolj zdravo kuhinjo, veliko pa sem se naučila tudi na živilsko prehrambni šoli. Vse skupaj sem povezala in začela pripravljati hrano, za nekoga, ki je aktiven in rad dobro je.

Kakšni pa so načrti za prihodnost?

Mislim, da se bom še naprej držala konjev in ranča. Moje življenje ni nič drugega kot to. Zato tudi živim.

Preberite še: Vlogerka Tjaša iskreno o odprti vezi: Vsi na tem svetu smo vredni ljubezni. Vsi smo ljubezen

Morda vas zanima tudi: Petra Greiner: Ni me sram priznati, da nisem materinski tip 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)