V Ljubljano prihaja LUV fest – festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja

V Ljubljani se bo letošnjo zimo prvič odvil povsem nov festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja – LUV fest. 

3.2.2023 ob 9:38 | Foto: Primož Bregar | Avtor: S. S.

V Ljubljano prihaja LUV fest – festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja

LUV fest 2023 se bo začel na praznik slovenske kulture, 8. februarja, simbolično pa ga bo 12. marca sklenilo gregorjevo, dan, »ko se ptički ženijo«. 

Domačini in obiskovalci bodo v tem času lahko uživali v posebnem okrasju mesta, se zabavali na številnih dogodkih in izkusili festivalske hotelske in kulinarične ponudbe, pri čemer bo celotno dogajanje prežeto z ljubeznijo. Z ljubeznijo do kulture, umetnosti, naše kulturne dediščine in romantične ljubezni. 

Turizem Ljubljana želi z novim festivalom pozicionirati Ljubljano kot destinacijo, ki jo je treba obiskati tudi februarja in marca, hkrati pa v mestu ponuditi živahnejše vzdušje tudi za njegove prebivalce.

LUV fest ima pomemben povezovalen element, saj povezuje številne ljubljanske kulturne institucije, umetnike, hotelirje, gostince in druge ponudnike, ki soustvarjajo program festivala. 

Ta prinaša tudi posebna doživetja, med njimi vodenje na temo ljubezni – vandranje po Ljubljani, ki bo udeležence popeljal po vseh kotičkih mesta, ki so del zgodbe LUV festa. 

Brezplačna predstava Reka sedmerih imen bo ponudila vizualno impresiven spektakel na Šuštarjevem nabrežju pri Vrazovem trgu in predstavila zgodbo o Ljubljanici ter njeni mitski zgodovini. 

Številne aktivnosti bodo na voljo tudi za najmlajše, ki si bodo med drugim lahko ogledali otroški film Ptičje prigode v Kinodvoru, na brezplačnih delavnicah izdelali gregorčke in jih nato na prireditvi Pozdrav pomladi spustili po Gradaščici. 

Ljubitelji plesa se bodo lahko udeležili raznovrstnih plesnih dogodkov, dogodki za samske pa so namenjeni vsem, ki si želijo poiskati partnersko ljubezen.

Celoten program LUV festivala je dostopen na tej povezavi.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)