To je zaročni prstan Ane Roš (in čudovita zgodba, ki jo nosi)

Našli smo fotografijo zaročnega prstana, s katero je Urban Stojan zaročil Ano Roš. Našli pa smo tudi zgodbo, ki jo ta čudovit kos nakita nosi.

3.1.2023 ob 8:35 | Foto: instagram | Avtor: S. S.

To je zaročni prstan Ane Roš (in čudovita zgodba, ki jo nosi)

Zgodbo o zaročnem prstanu je za NeDelo razkril Urban, ki je na ta prelep kos nakita zelo ponosen. Takole si ga je zamislil:

“Pravcato ekspertizo sem naredil. Sestavljen je izključno iz zelišč: peteršilja, rožmarina, žajblja in timijana – kot naslov albuma Simona & Garfunkla. 

Žajbelj je simbol moči in modrosti, kar Ana absolutno je. Timijan je za pogum in ljubezen, rožmarin predstavlja zvestobo in spomin. Ana ima veliko spominov in je izjemno zvesta – predvsem sama sebi. 

Peteršilj pa označuje povezavo s čarovnicami in strastmi. In tudi to je. Dodan je titanit, ki v duhovnem smislu povezuje intuicijo z višjimi bitji in je poklon njeni intuitivnosti. 

Prstan ima posebne gravure, recimo US, kar so po naključju moje inicialke, ampak tu predstavljajo najino dvojino.”

Prstan je delo umetnice Uršule Rihtar, ki je za Ano in Urbana oblikovala tudi poročna prstana, ki pa sta videti takole:

Uršula pravi, da je oblikovanje nakita zanjo poslanstvo, prek katerega, kot pravi sama, čudovite detajle iz narave spreminja v nosljive umetnine.

“Želji po oblikovanju nakita sledim že od otroštva, ko sem vso žepnino vztrajno zapravljala za steklene perle, minerale in fosile,” lahko preberemo na njeni spletni strani.

“Tehnike, ki jih uporabljam v svojih kreacijah so kombinacija sodobnosti in preteklosti. Na večletni praksi pri srebrokovaču in zlatarju Christphu Steidlu Porenti sem se naučila klasičnih zlatarskih tehnik, sodoben pogled na oblikovanje nakita pa sem pridobila na praksi pri Lari Bohinc v Londonu.”

Navdušenje nad kristalnimi strukturami in živimi barvami mineralov se je zakoreninilo v njeno bit, prav tako kot ljubezen do nakita.

O procesu oblikovanja nakita pravi: “Začnem z navdihom iz narave, nato nadaljujem v skici, kjer razmislim tudi o tehniki, ki se bo uporabila za izvedbo ideje. Obožujem proces oblikovanja od zamisli, skice, obdelave v kovini, do trenutka, ko nakit zaživi na človeškem telesu v vsej svoji lepoti.”

Preberite še: Na dan prišle podrobnosti s poroke Ane Roš (tako se bo po novem pisala chefinja)

Morda vas zanima tudi: Ana Roš in Urban Stojan opravila nenavaden predporočni obred v zavetju gozdov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)