Uspešen podjetnik Greg Satell: Problemi so gonilo inovacij

»Eden od načinov iskanja dobrega problema je, da poiščete nekaj, kar ljudje poskušajo v vsakodnevnem življenju zaobiti. Če prepoznate takšen problem, bodo prišle tudi ideje,« je prepričan uspešen podjetnik, izvršni direktor in eden najpomembnejših strokovnjakov na področju inovacij Greg Satell.

20.6.2019 ob 6:29

mlad_moski_ki_zre_skozi_okno.jpg

Govorec in svetovalec Greg Satell je izmed svojih dosežkov najbolj ponosen na svoje delo pri Korespondent magazine v Ukrajini, kjer so kot najpomembnejša neodvisna novinarska organizacija igrali pomembno vlogo v oranžni revoluciji oziroma pozitivni transformaciji države.

Na primerih socialne, družbene in politične transformacije je vlekel vzporednice k transformaciji poslovanja, upravljanja z zaposlenimi in potrošniki ter polnil vrzeli v literaturi o upravljanju s spremembami na način, ki ga doslej ni bilo mogoče najti.

»Ključno je, da ste pri uvedbi sprememb pripravljeni na odpor. Torej potrebujete načrt za podporo spremembam, ki jih želite uvesti, in hkrati proti odporu,« je prepričan Satell.

Avtor knjig »Mapping innovation« in »Cascades: How to Create a Movement that Drives Transformational Change« v prvi knjigi o inovaciji ne govori le kot o enkratnem dogodku, ampak kot o procesu odkrivanja, inženiringa in transformacije. Zadnja knjiga pa govori le o slednji.

»Navdušilo me je, kako v času revolucije na tisoče različnih ljudi, ki bi v nekih običajnih okoliščinah počeli na tisoče različnih stvari, naenkrat vsi delajo isto. Seveda me je takoj zanimalo, kako bi to lahko prenesel v poslovanje. Kako bi lahko potrošnike, ki si želijo kupiti toliko različnih stvari, usmeril v nakup tistega, kar bi jim rad prodal,« o začetnih idejah za svojo zadnjo knjigo govori Satell.

Sicer pa je Satell med drugim tudi avtor uspešnega bloga zaradi katerega ga je Svetovno znani portal Innovation Excellence uvrstil na drugo mesto seznama »Top 40 blogerjev o inovacijah«, IDG pa kot enega izmed »10 digitalnih transformatorjev, ki se jim splača slediti«. »Upam, da to pomeni, da moje delo ljudem pomaga. To je namreč vse, za kar si prizadevam, biti v pomoč,« zavidanja vredne dosežke skromno komentira eden izmed osrednjih govorcev letošnje konference medijskih trendov SEMPL, ki bo 28. in 29. novembra potekala v Portorožu.


Pripravila: S. S.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Pozabite na gostilno, ta slovenski par vam jedi streže kar v svojem stanovanju (ali v drugi državi) ali pa Lea Bernetič, Slovenka, ki v Londonu pomaga mladim podjetnikom: "Zastonj se ne dela!"

Priporočamo tudi: Žiga Mihelčič, Slovenski fotograf, ki mu je v Dubaju pozirala Ashley Graham


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)