Ultimativni nasveti za pakiranje, ki olajšajo to opravilo

Brskanje po omari, tuhtanje, kaj obleči en teden vnaprej, skrb, če ste kaj pozabili. To že ni dober začetek počitnic.

2.2.2016 ob 12:30

shutterstock_268210415.jpg

Da bi se izognili vsemu temu stresu, upoštevajte nekaj priročnih nasvetov za pakiranje, če se štejete med bolj lene ljudi.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Ne razpakirajte potovalnih stvari

Polnilec za telefon za tuje vtičnice, napihljiva blazina za vrat ali mini vrečka za pranje perila so stvari, ki jih v vsakdanjem življenju doma najbrž ne potrebujete. Zakaj bi jih torej sploh razpakirali? Vse potovalne pripomočke in stvari, ki jih uporabljate le na počitnicah, preprosto pustite v kovčku, ko se vrnete. Poleg tega boste imeli skrb manj ob pakiranju za naslednji potep.

Sestavite si potovalno "uniformo"

Vsakič, ko greste na letalo, oblecite enaka oblačila. Izberite kombinacijo, ki je udobna, a vseeno lepa in hkrati topla. To so ključne stvari, ki jih treba upoštevati, kadar ste več ur v zraku. Iz svoje omare izberite kose, ki bodo postali del vaše potovalne uniforme - tako vam ne bo treba vsakič znova skrbeti, kaj obleči.

Pripravite si košaro

Pakiranje v zadnjem trenutku lahko elegantno rešite s košaro, ki vam bo že tekom tedna pomagala pri zbiranju oblačil. V kopalnico ali spalnico si teden prej postavite prazno košaro, v katero lahko sproti mečete kose, ki si jih v tistem trenutku zaželite imeti na počitnicah. Tako ne boste pozabili svojih najljubših kopalk, majice ali hlač. Poleg tega lahko vsebino košare preprosto stresete v kovček.

Obdržite star potovalni seznam

Skoraj vsak si pred potovanjem naredi seznam stvari, ki jih potrebuje, a ga kasneje zbriše, oziroma vrže stran. Namesto tega si ga shranite in ga uporabite pri naslednjem pakiranju; tako boste vsaj imeli seznam osnovnih stvari. Za različna potovanja si naredite različne sezname: poletnega in zimskega, ter si ju shranite na svoj mobilni telefon.

Kozmetično torbico si pripravite že prej

Sproti zbirajte vzorčke šamponov, gelov za prhanje in zobnih krem, ter jih pred počitnicami le zberite skupaj in spakirajte v kozmetično torbico. Če jih ne boste porabili, jih preprosto shranite za naslednje potovanje. Če pa boste počitnikovali v hotelu, si lahko zalogo za naslednji oddih naredite že na počitnicah prej.

Stvari kupite na cilju

Nekatere stvari, recimo toaletne pripomočke, lahko brez težav kupite na cilju, ko prispete. Minus tega je le, da vam bo nakup vzel dragocen čas na počitnicah, ko bi lahko poležavali na plaži, nekje pa jih lahko celo preplačate. Premislite, kaj se vam bolj izplača.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)