To so znaki, da je tvoja prijateljica tvoja sorodna duša

Ob omembi besede sorodna duša, večina ljudi takoj pomisli na partnerje. Toda obstajajo odnosi, ki niso romantične narave, vendar se močno dotaknejo naše duše. Vez z najboljšim prijateljem, z nekom, ki ti vedno stoji ob strani, je nekaj posebnega. 

6.11.2022 ob 8:09 | Foto: Unsplash | Avtor: D. L.

To so znaki, da je tvoja prijateljica tvoja sorodna duša

Ta oseba je na vaši strani, ko se preostali svet obrne proti vam, in ne bo vas zapustila v najtežjih trenutkih. Kadar ste uspešni, se veseli vaših dosežkov.

Njena predanost je neomajna in navija za vas ne glede na to, kaj poskušate doseči v življenju.

Čeprav ste imeli veliko prijateljev, je eno prijateljstvo vendarle pomembnejše, ker je edinstveno in na povsem drugi ravni. Najboljši prijatelj je iskren, te potolaži v stiski in je zanesljivejši od vseh ljubimcev, ki ste jih kdaj imeli. Tovrstna prijateljstva se ne pojavljajo pogosto, vendar trajajo dolgo, saj so posebna.

Ko imaš v življenju nekoga takega, sta njegova ljubezen in predanost dragocena. Ne morete si predstavljati svojega življenja brez najboljšega prijatelja. In tudi on tako čuti do vas. 

Kako torej veste, če je vaš najboljši prijatelj vaša sorodna duša?

Naštevamo nekaj znakov, da je vaš prijatelj oseba, ki vas dopolnjuje. 

1. Vaša sorodna duša je vaša največja navijačica

Vsak potrebuje osebo, ki ga spodbuja in podpira. Imeti navijaško sekcijo za kakršna koli prizadevanja je nujno za uspeh. Vaš prijatelj je vaša sorodna duša, ker je prva oseba, ki vam čestita in je ponosna na vaše dosežke.

Ni pomembno, ali ste dosegli najmanjšo stvar; nikoli ne izpusti priložnosti, da bi z vami proslavila.

Brez te osebe, ki vam nenehno šepeta spodbudne besede, ne veste, kako bi prišli tako daleč v življenju. Njena podpora vam daje pogum in moč, da nadaljujete, ko bi najraje vrgli puško v koruzo. 

2. Ne morete si predstavljati življenja brez svojega najboljšega prijatelja

Vajin odnos je tako globok, da imata svoj jezik. Imata fraze in poglede, ki jih lahko razvozlata samo vidva. Takšne povezave vam ne omogoča le sedanjost, ampak tudi vajina preteklost.

Imata skupno zgodovino, tako da lahko skupaj govorita o svojih spominih in dogodivščinah. Poleg tega si ne morete predstavljati življenja brez svojega najboljšega prijatelja.

Če bi bila prijateljstva dragulji, bi bilo vajino prijateljstvo rubin. Prijatelja ne bi zamenjali za nič na svetu. Kajti on je eden od glavnih razlogov za vaš nasmeh.

3. Sorodna duša ne bo nikoli obsojala

Seveda obstajajo stvari, ki ste jih naredili v preteklosti, na katere niste ponosni, a vaša sorodna duša vas nikoli ne obsoja, saj razume, da nihče ne sprejema popolnih odločitev.

Se kdaj zgodi, da se ne strinjata ali celo prepirata? Seveda, saj preživita toliko časa skupaj, da se ne moreta vedno razumeti. Vendar se po prepiru pobotata in gresta naprej. Ne zatekata se k otročjim igram, saj se imata resnično rada. 

Vaša sorodna duša se ne boji povedati, kdaj se morate soočiti s kruto realnostjo. A nikoli ne bo obsojajoča in nesramna, če se bo jezila na vas.

Zaradi tega vajin odnos ni površinski, saj vam brez težav pove, kdaj ste storili nekaj narobe.

4. Kadar nista skupaj, zelo pogrešate svojo sorodno dušo

Sta neločljiva in sodita skupaj kot nogavica in čevelj. Kadar nista skupaj, ne mine niti minuta, da vaš prijatelj ne bi bil v vaših mislih. Zelo ga pogrešate, saj se zdi, da sta vajini duši prepleteni.

Če greste na družabno srečanje brez njega, si vaš um ne more kaj, da se ne bi vprašal, kaj počne vaš prijatelj. Želite si, da bi bil z vami, saj zabave brez njega niso tako zabavne.

Edinstvena lastnost vajinega prijateljstva je, da nenehno hrepenite po njegovi prisotnosti in se počutite najbolj srečni, ko je ob vas.

5. Vaš najboljši prijatelj je del vaše družine

Vaše prijateljstvo presega tradicionalne meje in za vas je prijatelj družina. In tudi vaša družina ga sprejema kot enega izmed njih, njihovi sorodniki pa čutijo enako do vas. Ko je rojstni dan ali praznik, je povabljen na zabavo tako kot vsi drugi.

Vajina vez se zdi tako tesna, da se morate opomniti, da nista v krvnem sorodstvu. Brezhibno se zlije z vašo družino in se občasno celo prepira z vašimi brati in sestrami. Tudi vi se dobro razumete z njegovo družino. 

 

6. Malce ste ljubosumni na njihova druga prijateljstva

Ne morete si pomagati, saj ste ljubosumni na druga prijateljstva svojega prijatelja. Če bi si kdo upal reči, da je on njihov »najboljši prijatelj«, bi bili pripravljen na boj. Ko se nekdo poskuša približati vaši sorodni duši bližje kot vi, čutite ljubosumje in ga želite odriniti.

Te osebe ne želite deliti z nikomer drugim, saj je njeno prijateljstvo neprecenljivo. Toda morate biti previdni, saj lahko ljubosumje uniči tako romantične kot platonske odnose. Dr. Rhonda Lipscomb, svetovalka in coachinja, pravi, da ljubosumje pogosto izhaja iz občutka izgube nadzora.

Prav tako trdi, da ima to čustvo globoke korenine v negotovosti.

Občutki, da nismo dovolj dobri, lahko vplivajo na vse vrste odnosov, vendar so nedvomno pogosti med prijatelji. Bistveno je, da si dovolite odpreti najgloblje dele svojega srca tistim, ki so vredni zaupanja, saj boste tako razvili močnejše vezi.

7. Vajina vez je nezlomljiva

Če vajino prijateljstvo traja še iz otroštva, je jasno, da bodo med vama prepiri. Nemogoče je, da ne bi prišlo do nekaj preprostih nesporazumov, kadar ste toliko časa skupaj. Vendar pa ne boste dovolili, da med vama pride do zamer, saj si po prepiru oba želita odnos popraviti.

Tudi če vaša trenutna ljubezenska zveza ne traja dolgo, veste, da bo predanost, ki jo imata s prijateljem, prisotna, dokler ne boste stari. Da, ljubimci lahko pridejo in odidejo, toda vaš prijatelj je vaša skala in temeljni kamen v življenju.

8. Kadar imate težave, ga najprej pokličete

Ko ste v krizi, je samo ena oseba, ki jo želite poklicati. Veste, da bo imela pravilne odgovore in vas bo lahko pomirila. V dobrem in slabem veš, da ti stoji ob strani. Tudi če si krizo povzročite sami, vas ne bo obsojal, ampak nudil neomajno podporo.

9. Vaša sorodna duša vam brez težav pove, če se motite

Če imate tesno vez z nekom, mu ne želite povedati, da se moti. Vendar pa vaša sorodna duša brez težav odkrito govori z vami, čeprav to ni vedno prijetno.

Bistvenega pomena je, da drug drugemu poveste resnico. 

Všeč vam je, da vaš najboljši prijatelj nima skritih namenov, ko gre za vas, in da misli le na tisto, kar je za vas najboljše. Ko pride k vam in vam pove, da ste naredili nekaj narobe, veste, da izhaja iz ljubezni, in da morate biti pozorni na to, kar vam želi sporočiti. 

10. Ve vse o vas, celo vaše skrivnosti

Ranljivost je bistvenega pomena v dobrem odnosu. Vaš najboljši prijatelj ve vse, kar je treba vedeti o vas, saj drug pred drugim ne prikrivata ničesar. Tudi če obstajajo stvari, ki jih ne želite deliti s svojim romantičnim partnerjem, jih brez pomislekov delite s svojim prijateljem.

S sorodno dušo ste lahko zelo odkriti in pošteni, ko jim zaupate svoje težave. Vzdušje udobja, ki vaju obdaja, je posebno, in všeč vam je, kako se je razvil vajin odnos. Po mnenju dr. Lise Firestone smo ljudje ustvarjeni za druženje.

Nasprotno pa mnogi ljudje želijo razviti globoke in smiselne odnose, vendar se upirajo ranljivosti, da bi dosegli takšne ravni v odnosih. Toda ranljivost je tista, ki nam omogoča globlja prijateljstva.

Lisa Firestone pravi, da se želja po zapiranju vase pogosto pojavi v otroštvu, saj so otroci radovedni opazovalci. Otroci lahko razvijejo »kritični notranji glas,« ki jim ne dovoli ranljivosti. Brez tega pa noben odnos ne more biti intimen in povsem iskren. 

Prirejeno po Power of Positivity

Preberite še: Iskrena izpoved: »Prosim, nehajte komentirati moje telo zaradi 'zaskrbljenosti'«

Morda vas zanima tudi: To je najboljši nasvet, kaj storiti (in česa ne), ko vas zapusti partner


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)