Spoznajte svoje strahove: Kaj najprej vidite na sliki?

Kaj vidite, najprej ko pogledate sliko?

29.8.2017 ob 7:45

slika_larm-rmah-185506.jpg

Naša podzavest skriva mnoga čustva in strahove, katerih se velikokrat sploh ne zavedamo. V psihologiji obstajajo tako imenovani projekcijski psihološki testi, ki jih pomagajo odkriti.

Eni najbolj poznanih so tisti, z madeži črnila. Podobe, ki jih ti tvorijo si, glede na to, kaj je skrito v njegovi najgloblji podzavesti, vsak razlaga drugače.

Tudi slika, ki je pred vami je test, ki deluje na podobnem principu. Gre za to, kaj na njej uzrete ob prvem pogledu nanjo. Iz tega je mogoče razbrati, kateri so vaši najgloblji strahovi in prepoznati druge značajske črte.

Več zanimivosti vas čaka na Facebooku.  

A post shared by trevor brown (@babyart) on

Deklica

To nakazuje, da imajo vaši strahovi najverjetneje korenine v otroštvu. Segajo lahko celo v prednatalno fazo, torej v čas med nosečnostjo, ali v obdobje tik po rojstvu.

Odnos z mamo v tej dobi  je ključen za čustven razvoj. Če je denimo otrok v bolnišnici preživel preveč časa ločen od nje ali je v zgodnjih letih življenja z njene strani dobival le malo oziroma nič ljubezni, se to odraža v raznih strahovih, denimo tudi v strahu pred sprejemanjem pomembnih odločitev.

Metulj

Metulj je simbol, ki se mu pripisuje več pomenov.

V sanjah je pisani metulj znak upanja in pričakovanja novih dogodkov, ki bodo na življenje vplivali pozitivno.

Temen metulj s svetlečimi progami na krilih je povezan z zamujenimi priložnostmi, ki jih nismo znali ali uspeli prepoznati, lahko pa bi bile koristne.

Metulj je prav tako pogosto simbol duhovne, mistične plati, povezovanja sveta živih s svetom mrtvih, saj se mu v mnogih kulturah pripisuje vlogo prenašalca duše po smrti.

Če ste na sliki uzrli najprej metulja, kaj lahko v sebi skrivate potrebo po tem, da bi našli sebe, da bi bolje spoznali svojo dušo in duše ljudi, ki so bili nekoč prisotni v vašem življenju.

Prav tako lahko metulj nakazuje na izgubljeno zaupanje, strah pred neznanim in strah pred smrtjo.

PREBERITE še // Slika, ki odkriva, kakšni ste in kako razmišljate

Jagoda

Postavljena je v samo sredino slike ter v odnosu z ostalimi liki veliko večja, kot so jagode v resnici.

Ta sadež simbolizira srce in ljubezen. Po legendi Venera po Adonisovi smrti ni mogla prenehati jokati in iz vsake solze, ki je padla na zemljo, je zrasla jagoda.

Če ste jo torej najprej uzrli pomeni, da vas je strah, da se bo vaša ljubezenska zveza slabo končala ali da se boste zaljubili v nekoga, ki ne bo vreden vaše naklonjenosti.

Takšni strahovi se v življenju pojavljajo pogosto pri ljudeh, ki ne verjamejo, da lahko v osnujejo uspešno zvezo ali razmerja začenjajo s prepričanjem, da ne bodo dolgo trajala.

Korenine teh bojazni so v zapletenih odnosih z enim od staršev v otroštvu, z odnosom med staršema ter načinom, kako sta se drug do drugega obnašala in zlasti, kako sta izražala svoja čustva.

Lobanja

V resnici je na sliki ni. Gre za optično prevaro: ostali liki tvorijo obliko lobanje. Nekateri je sami sploh ne opazijo, drugi jo vzrejo takoj, ko pogledajo podobo.

Je na sredini slike. Drevesi sta osnovna oblika, glava deklice in metulj sta očesni votlini, jagoda je odprtina za nos, noge deklice pa usta z zobmi.

Če vam je ob pogledu na sliko padla v oči, to nakazuje, da živite v strahu pred razočaranjem, ki izvira iz odnosa z drugimi ljudmi. Lahko gre tudi za strah pred lastno smrt ali smrtjo bližnje osebe.

Vzrok zanj se morda skriva v dejstvu, da ste se v preteklosti znašli v situacijah, v katerih ste se počutili nemočno in na katere niste imeli vpliva, denimo, da je nekdo drug namesto vas sprejemal za vas pomembne odločitve.

Dve drevesi

Dve debli si stojita nasproti, kar kaže na to, da se v vas odvija notranji konflikt, ki ga še niste uspeli premagati.

Dvomom, strahovom in sporom, s katerimi se borite, a jih nikakor ne morete rešiti, boste lažje kos, če boste nekoga prosili za pomoč. Nekoga, ki vas za to ne bo obsojal. To vam bo pomagalo, da boste na težave pogledali iz drugačne perspektive in tako imeli več možnosti, da boste našli prave rešitve, piše The Earth Tribe.

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)