Sobotni zajtrk: Umešana jajca iz pečice

Zakaj bi jih vedno pripravljali v ponvi?

19.5.2015 ob 5:21

zajtrk_micna.jpg

Umešana jajca so pogosto tista, s katerimi začnete dan in nedvomno pripravite takšna, ki so vam in vsem, ki zajtrkujejo z vami, najbolj všeč. Zato vam tokrat ponujamo izziv: specite jih v pečici. Verjemite, čeprav bodo malo drugačna, bodo prav tako okusna.

Sestavine za štiri osebe:

  • 40 gramov masla,
  • osem jajc,
  • sol in poper po okusu,
  • 100 mililitrov mleka.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija.
  • Stopite maslo in ga nalijte v manjši pekač.
  • V veliki posodi zmešajte jajca, sol in poper.
  • Počasi dodajte mleko, zmešajte in jajčno mešanico nalijte v pekač.
  • Postavite ga v pečico in pecite 10 minut.
  • Nato vsebino rahlo premešajte in jo pecite še 10 do 15 minut.
  • Pečena jajca takoj postrezite.

 Avtorica: M. FL., recept s portala All recepies
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)