Smuti za lahko noč

Kdo pravi, da je tekoči obrok dobrodošel le zjutraj?

10.4.2018 ob 1:50

smoothie_ThinkstockPhotos-637868976.jpg

Nobena skrivnost ni, da so smutiji odlični za začetek dneva. Pripravljeni so namreč hitro in s pravimi sestavinami v hipu telo navdajo s koristnimi snovmi ter energijo. A ne le zajtrk, smutiji so lahko tudi dobrodošel večerni obrok, saj pripravljeni iz pravih sestavin pripomorejo k sproščujočemu, krepčilnemu spancu.

Zakaj?

Znano je, da določena živila vsebujejo triptofan (denimo banane), ki pripomore k počitku. Da obstajajo sadeži, ki v telesu spodbujajo nastajanje hormona spanja melatonina (denimo češnje in višnje), takšni, ki se ponašajo z dokajšnim odmerkom serotonina (denimo kivi) in da so nekateri plodovi narave bogati z omega tri maščobami, ki prav tako zagotavljajo boljši spanec (denimo mandlji).

Torej v blenderju zmešajte eno banano, skodelico češenj ali višenj, približno deset mandljev, dodajte malo ledu ali mleka (lahko mandljevega), dva kivija in list ohrovta ter napitek popijte približno pol ure pred spanjem (če ga boste kasneje, vas bo ponoči zbudila mala potreba). Prav to je tudi čas, da ugasnete računalnik, odložite telefon in v roke vzamete knjigo.

Naj smuti postane del vaše večerne rutine, sladke sanje bodo prišle same od sebe.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)