To poletje dneve začenjajte z malce drugačnim zajtrkom, ki vsebuje vse tisto, kar naj bi telesu zagotovili tedaj, ko odprete oči. Le v malce drugačni, natančneje ledeni obliki. Priprava zanimivih sladolednih lučk, ki jih nizamo v rubriki Sladki poletni užitki je preprosta, z njimi pa se lahko razvajate tudi, kadar vam popoldne zadiši nekaj sladkega, a še vedno zdravega.
Več namigov za poletno razvajanje poiščite na Facebooku.
Za osem do deset lučk potrebujete:
- Dve žlici medu;
- Dve večji nektarini, breskvi ali slivi;
- Lahko uporabite tudi drugo sadje, denimo jagodičevje;
- Dve skodelici, oziroma 480 mililitrov polnomastnega jogurta;
- Dve žlici mareličnega soka;
- Tretjino skodelice granole.
Priprava:
- Izbrano sadje narežite na tanke rezne.
- Zmešajte jih z medom, ter vse skupaj mikrovalovki segrevajte približno 10 sekund.
- Če mikrovalovke nimate, sadje in med, dokler se sadeži ne zmehčajo, segrevajte na štedilniku. Večkrat premešajte.
- Počakajte, da se segreta zmes nekoliko ohladi.
- V drugi posodi zmešajte jogurt s sokom marelic.
- S sestavinami napolnite kalupe za sladoled v obliki lučke. Začnite z žlico jogurtove mešanice, dodajte enako količino sadja z medom, posujte z granolo ter ponovite s plastjo jogurta in sadja.
- Z napolnjenimi modelčki potolcite po pultu in tako preprečite, da bi med plastmi ostal ujet zrak.
- V vsebino zapičite še lesene palčke ter vse skupaj postavite v zamrzovalnik, kjer naj ostane vsaj šest ur.
Namig: Poletje nas bogato obdaruje s plodovi in te velja dodobra izkoristiti. V času, ko je narava s sadjem bolj skopa, pa lahko za pripravo okusnega in zdravega sladoleda namesto svežih izberite zamrznjene ali vložene sadeže.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar