Hrepenite po nečem sladkem in hkrati malce grenkem. Torej sanjate o okusu prave čokolade, zato je čas, da se razvajate z bogatimi, okusnimi ter ob enem zdravimi sladolednimi lučkami. V rubriki Sladki poletni užitki vam predstavljamo takšne, ki jih bodo veseli tudi vsi tisti, ki ne jedo živil živalskega izvora.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Potrebujete:
- Štiri decilitre polnomastnega kokosovega mleka;
- Pet žlic nesladkanega kakava v prahu;
- Tri žlice kokosovega sladkorja (lahko ga nadomestite z medom);
- Žlico kokosovega olja;
- Čajno žličko burbonske vanilije;
- Ščepec soli.
Priprava:
- Kokosovo mleko prelijte v večji lonček in ga za nekaj ur postavite v hladilnik, da se bo maščoba ločila od vode.
- Maščobo posnemite z mleka in ji dodajte ostale sestavine.
- Previdno stepajte, da dobite gladko zmes.
- Nalijte jo kalupe za lučke, te vsaj za dve uri postavite v zamrzovalnik, da se spremenijo v okusen in osvežujoč sladoled.
- Z njim se razvajajte vedno, ko vam zadiši nekaj sladkega, zaradi sestavin pa je primeren tudi za tiste, katerih telo ne presnavlja laktoze.
Nasvet: Namesto kakava lahko uporabite banane, jagodičevje ali oreščke.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, arhiv
oddajte komentar