Granita je italijanska pijača, ki izvira z vroče Sicilije. Gre za zamrznjeno mešanico sadja, vode in sladkorja. V rubriki Sladki ledeni užitki vam razkrivamo recept za takšno iz lubenice, nepogrešljive spremljevalke poletja. Ker osnovna sestavina vsebuje veliko vode, dodatka te ne boste potrebovali. Poglejte pa, s kaj v granito iz sočnega sadeža sodi.
Več namigov za poletno razvajanje poiščite na Facebooku.
Sestavine:
- Kilogram lubenice;
- Dve limeti;
- Štiri žlice sladkorja (okusna bo tudi brez);
- Listki sveže mete.
Priprava:
- Lubenico narežite na manjše koščke, odstranite peške.
- Iz limet iztisnite sok.
- Lubenico, sok limete in sladkor stresite v blender ter zmešajte, da dobite tekočo zmes (uporabite lahko palični mešalnik).
- Mešanico nalijte v večjo posodo (lahko tudi pekač), pokrijte jo s plastično folijo in za tri ure postavite v zamrzovalnik.
- Zmrznjeno drobite z vilicami ali žlico, dokler ne dobite manjših kristalov.
- Z njimi s pomočjo žlice napolnite kozarce, okrasite z listki sveže mete in postrezite s slamicami ali žličkami.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, yummyhealthyeasy.com
oddajte komentar