Skrite malenkosti, s katerimi drugim sporočaš, kakšna si

Izdajata te tudi način nakupovanja in najljubša glasba.

10.10.2017 ob 12:05

manjsa_micna_dekleta_matheus-ferrero-350443.jpg

Včasih se še sami ne zavedate, s katerimi dejanji odkrivate svoj pravi jaz. Kar pa ne pomeni, da tisti, ki so z vami v stiku, ne opazijo vaših lastnosti. Bright Side niza sedem malenkosti, ki razkrivajo vaš značaj. Bolj, kot bi pričakovali.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.

Nakupovanje

Večino potrošnikov je mogoče na grobo razdeliti v dve skupini. Prvi natančno berejo in preučujejo etikete ter želijo pred nakupom zbrati kar največ informaciji. To so radovedni posamezniki, ki se tudi sicer v življenju hočejo vsemu dokopati do dna.

Drugi nič kaj radi ne izgubljajo časa in se zadovoljijo zgolj s površnimi podatki. Tako se praviloma obnašajo tudi v drugih življenjskih situacijah, denimo pri sklepanju prijateljstev in zvez.

Posamezniki iz prve skupine hočejo poznati celotno ozadje, preden nekoga spustijo v svoj ožji krog. Povsem drugačna zgodba je pri tistih iz druge. Ti izpustijo celo kakšno pomembno podrobnost.

Nošnje ročne ure

Ljudje, ki nosijo ročno uro, so praviloma bolj točni, natančni in dosledni od tistih, ki se povsem znajdejo brez tega dodatka.

Prav tako velja, da so ljudje, katerih zapestja krasijo ure, bolj introvertirani in čustveno stabilnejši od posameznikov, ki ure sploh nimajo ali je ne nosijo.

Obnašanje za mizo

Tudi prehrambne navade veliko povedo o značaju posameznika. Impulzivni, vase zaprti, nestrpni, nepremišljeni in manj vestni imajo praviloma raje sladka vina ter redkeje jedo sadje.

Na drugi strani tisti, ki so bolj odprte narave, strpnejši, mirnejši in bolj predani, prisegajo na suha vina ter z veseljem svoje obroke bogatijo s plodovi narave.

Izbira besed

Besede so pomemben del vsakdanjega življenja in veliko povedo o značaju ter osebnostnih lastnosti posameznika

Nemirni in čustveno nestabilni posamezniki pogosteje uporabljajo besede, ki opisujejo negativna čustva in izkušnje. Ekstrovertirani in čustveno stabilni raje uporabljajo besede, ki izražajo pozitivne občutke.

Glasbeni okus

Tudi to, kakšne melodije so nekomu pri srcu izdaja njegove bolj ali manj skrite lastnosti.

Ljudje, ki prisegajo na močne, celo agresivne ritme ter glasno glasbo so velikokrat nemirni, nervozni ter ne sprejemajo drugačnosti. Tisti, ki imajo raje tišje, zabavnejše melodije, so po naravi srečnejši, bolj umirjeni in na splošno v družbi bolj priljubljeni.

Hišna opravila

Posamezniki, ki jim likanje, pomivanje posode in igranje z otroci ne povzroča težav, so prijetnejši za pogovore v primerjavi s posamezniki, ki jim hišna dela ne dišijo preveč.

Za prve je sreča drugih pomembna, so bolj altruistični in pozornejši od tistih, ki se jim ta dela zdijo povsem nepomembna in čisto odveč.

Odnos do umetnosti

Tudi ta veliko pove o naravi posameznika. Tisti, ki imajo radi poezijo, obiskujejo opero in cenijo umetnost na sploh, so bolj socialni in odprti za novosti v primerjavi z onimi, ki umetnosti, tudi s tega vidika v svojo škodo, sploh ne opazijo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)