Sedem tipov ljudi, ki jih odstranite s seznama FB prijateljev

Življenje je prekratko, da bi na svojem Facebooku gledali ljudi, ob katerih se ne počutite dobro.

11.1.2016 ob 8:40

shutterstock_197513342.jpg

Skoraj vsak ima na seznamu svojih Facebook prijateljev vsaj peščico takšnih, ki ne znajo drugega kot kritizirati, morda kakšnega, ki ves čas objavlja fotografije svojih otrok, pa še enega, ki mora vedno izraziti svoje politično prepričanje.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Če vas takšne objave živcirajo ali celo morda spravijo v slabo voljo, je čas, da se takšnih "prijateljev" znebite. Zakaj? Nedavna raziskava je pokazala, da je sreča povezana tudi z družabnimi omrežji in človekovo povezanostjo z njimi. Družabna omrežja namreč lahko prinašajo tudi veselje in optimizem, a le, če sledite pravim ljudem.

Da bi se tudi sami ob naslednjem brskanju po Facebooku, Twitterju in Instagramu počutili navdihnjene in motivirane, namesto črnoglede in mrke, s seznama prijatlejev odstranite sledeče profile ljudi:

Političnega jeznoriteža. Vsak ima seveda pravico do izražanja svojega mnenja, a če ste sami med tistimi, ki jih pogledi drugih ne zanimajo, takšnega "prijatelja" odstranite ali pa mu vsaj nehajte slediti.

Večno negativko. Vsi imajo slabe in dobre dneve, a če nekdo ves čas tarna in se pritožuje, to ni dobro za vas. Stres je menda nalezljivo čustvo, zato odstranite vse simptome.

Nekoga bivšega. Če ste s fantom ali prijateljico razšli z ne preveč prijaznimi besedami, je čas da prekinete vse stike. Če nočete biti nesramni in ga takoj odstraniti s seznama, ga vsaj "skrijte", oziroma mu nehajte slediti.

Vsebina na vašem Facebooku lahko na vaše življenje vpliva dobro ali slabo. Odvisno je od vas.

Večnega iskalca pozornosti. Kadar vidite status v smislu: "Danes je bil najslabši dan v mojem življenju, nočem govoriti o tem," je znak, da ta oseba obupno išče pozornost. Si jo zasluži? Presodite sami, a še najbolje bi bilo, če ga ignorirate, mu nehate slediti ali pa ga preprosto črtate s seznama.

Tistega bahača ali tisto važičko. Se ves čas hvali z norimi počitnicami? Z zavidanja vrednimi trebušnimi mišicami ali dosežki svojih otrok? Če vas to živcira, je čas za spremembo. Skromnost je lepa čednost, zato takšne "prijatelje" mirno skrijte.

Kogarkoli, ki v vas vzbuja slabe občutke o sebi! Kot že omenjeno, družabna omrežja so lahko tudi navdihujoča, zato je čas, da svoje profile prilagodite tako, da vas bodo spravljali v dobro voljo in ne slabo! Če pa ne gre drugače, se za nekaj časa povsem odklopite in si privoščite "detoks" od družabnih omrežij.

Ko boste naslednjič slišali, da družabna omrežja dajejo slab zgled in da ne vplivajo dobro na ljudi, se spomnite, da je vsebina - to, kar berete na njih, odvisno od vas samih (torej filtra, ki si ga tam ustvarite)!

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)