Sedem jutranjih ritualov za lepše življenje

Poglejte, katerih sedem ritualov je za boljše življenje dobro umestiti v jutranjo rutino.

22.1.2022 ob 5:57 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Sedem jutranjih ritualov za lepše življenje

Vsak je za svoje življenje v največji meri odgovoren sam. V zavedanju tega spoznajte sedem ritualov, ki bodo kvaliteto vašega dvignili na višjo raven in s pomočjo katerih boste lažje opravljali naloge ter zadolžitve, ki vas čakajo iz dneva v dan.

Da, uganili ste, gre za jutranje rituale, ki na počutje, zdravje in življenjsko energijo vplivajo cel dan. Sedem najboljših niza portal Lifehack.

Bodite hvaležni

Gojenje hvaležnosti za še tako drobne, a pozitivne stvari v življenju je en največkrat zapostavljenih ritualov, ki pa bi ga v prid boljšega počutja moral osvojiti čisto vsak.

Ljudje prepogosto dobre stvari jemljemo kot samo po sebi umevne in jih ne znamo ceniti. S tem, ko jih spregledamo in se raje posvečamo slabim zadevam, pa v življenje prikličemo malodušje, negativno energijo in pomanjkanje volje.

Zato: ko se zjutraj zbudite, ne pomislite najprej, kako ubogi ste, ker morate vstati, temveč bodite hvaležni, da ste noč preživeli v topli postelji in se spomnite še na druge stvari, ki bi jih morali ceniti znatneje, kot jih.

Zapišite naloge in zadolžitve

V sodobnem svetu nas vsak dan čaka nešteto opravil in nalog, zato se neredko zdi, da zadeve uhajajo iz rok.  Veliko lažje se boste z njimi spopadli, če jih boste zjutraj zapisali na papir. Po vrsti, tako kot naj bi si sledile čez dan.

S tem boste v življenje vnesli red, ta bo pomiril vašega duha in od doma ne boste šli begajočih misli ter preobremenjeni, temveč pomirjeni in polni energije ter zanosa za soočanje z vsem, kar vas čaka.

Vsako zadano nalogo na seznamu prečrtajte

Res je, ritual ni jutranji, a začne se tedaj, ko se začne dan: vsako opravilo na prej omenjenemu seznamu takoj, ko ga opravite, prečrtajte.

S tem boste sebi potrdili, da uspešno premagujete cilje, ob vsaki prečrtani nalogi pa boste dobili več volje in motivacije za premagovanje naslednjih izzovov.
Če kakšen ostane, nič hudega, vedno se lahko vrnete tudi nazaj.

Vadite

Vsako jutro si vzemite vsaj 15 minut za vadbo. Lahko začnete z nežnim, počasnim razgibavanjem in stopnjujete vaje do točke, ko se dodobra prebudi in segreje celo telo.

Jutranja vadba je ena najučinkovitejših aktivnosti, ki zagotavlja energijo in jo pomaga ohranjati skozi cel dan. Telo in misli vam bod zanjo zagotovo hvaležni.

Popijte vodo z limono

Telo je zjutraj dehidrirano in potrebuje nov zalogaj tekočine. To mu zagotovite z vodo z rezino limone.

Limona je odličen vir vitamina C, ohranja pravo pH ravnovesje, skrbi za zdravje živčnih celic ter tudi sklepov, voda pa telesu zjutraj zagotavlja potrebno količino vlage.

Vstanite malo prej

Prednosti zgodnjega vstajanja so očitne: več časa boste imeli za vadbo, pisanje načrta in vse druge rituale. Več časa boste imeli za posvečanje sebi in čez dan boste bolj produktivni, kot če bi iz postelje skočili zadnjo minuto.

Mirna jutra vam bodo pomagala zbrati misli, raziskave tudi kažejo, da so osebe, ki vstajajo zgodaj, po naravi bolj optimistične, da lažje rešujejo težave in bolje predvidevajo, kakšen razplet lahko prinese določeno dejanje.

Poslušajte glasbo

Glasba premore izjemen učinek na razpoloženje, zlasti je njen vpliv opazen zjutraj. Zavestno poslušanje glasbe ob začetku dneva na počutje vpliva še cel dan. Seveda kadar je glasba takšna, ki dvigne razpoloženje in zagotavlja pogum, torej optimistična, spodbudna in radostna.

Namig: če boste zraven zapeli, bo njen učinek še boljši.

Preberite še: Jutranje rutine, ki se zdijo zdrave, a nas v resnici spravljajo v stres

Morda vas zanima tudi: Dnevne rutine slavnih: vstajanje sredi noči, ledene kopeli in lego kocke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)