Regeneracija nad oblaki

Če naše misli zmeraj znova brzijo po avtocesti vsakdana in glava nikoli ne obmiruje, tudi najboljši wellness program zgubi svoj učinek.

2.11.2015 ob 2:00

image_14535527_0.jpg

Že res, da se dandanes s kozmetičnimi pripomočki in obleko za zunanji videz da na hitro narediti marsikaj, a se v ponorelem in stresa polnem vsakdanu vse bolj zavedamo, da stari rek, da prava lepota prihaja od znotraj, še kako drži. Ko smo srečni in zadovoljni, spočiti in sproščeni, se to zrcali tudi navzven, hkrati pa se še bolje počutimo. Zato se tu in tam velja zamisliti nad svojim pogosto nezdravim življenjskim slogom in si raje kot drago kremo ali kakšno pregreho na vsakih par mesecev privoščiti sproščujoč konec tedna, med katerim se posvetimo sebi in si, kot se lepo reče, vzamemo čas, da se pogovorimo sami s seboj.


Že slediš Mični na Facebooku?

Sprostitvena mantra modernega časa

Kajti več zaporednih dni gibanja na svežem zraku, zdrava prehrana, sprostitev, razstrupljanje, joga in družabni večeri z bogato, pozitivno vsebino tudi za videz delajo čudeže. O tem je prepričan Erwin Berger, mož, ki je v avstrijskih gerliških Alpah, slabo uro od slovenske meje, na 1765 metrih nadmorske višine – dobesedno nad oblaki – ustvaril unikatni Feuerberg Mountain Resort, enkratno oazo miru, sprostitve in užitkov, kamor se velja zateči z namenom, da bi si napolnili baterije in naredili kaj zase. Prav vizionarsko je zastavil sprostitveno pokrajino, ki jo ob osrednjem nastanitvenem objektu sestavljajo simpatične, v naravni les odete gorske hišice ter spa, ki se razprostira na ponosnih 2500 metrih in ima lastno jezero s solarnim ogrevanjem, bazene s čarobnim panoramskim razgledom, različne inovativne savne ter konceptualno zastavljene oaze miru, kamor se lahko zatečeš po spanec, ure branja ali "zgolj" počitek.

Čarobni razgled, ob katerem jutranja meditacija nad oblaki na 1766 metrih nadmorske višine dobi novo dimenzijo. Lepoto je treba iskati znotraj sebe, najti ravnovesje pa je umetnost življenja!

Kajti sodoben, s stresom prežet človek za regeneracijo potrebuje hrano za dušo in telo, je prepričan mož, ki je večkrat nagrajeni koncept razvil in uresničil iz skromnega družinskega posestva. Tega je najprej dal v najem, potem ko je že skoraj propadlo, pa ga je vzel nazaj v svoje roke in iz njega razvil priljubljeno pribežališče za vse tiste, ki na življenje gledajo podobno kot on. Kar pomeni ne pretirano razkošno, temveč prijetno in udobno življene z dnevi, ki se v ranem jutru začnejo z meditacijo in jogo, nadaljujejo z zdravim zajtrkom, pohodi, smučanjem, spoznavanjem zdravilnih rastlin in zelišč, savnanjem, masažami, družabnimi igrami in športi, kulinaričnimi in literarnimi večeri …

Zvok posod iz našega telesa odplavi vse, česar resnično ne potrebujemo, nas globinsko sprosti in uglasi s frekvencami zdravja in ravnovesja.

Duhovnost na hribu

In ko v Feuerbergu z njegovim lastnikom govoriš o vsebini, ki zdravi, oživlja in neguje, iz njega kar vre bogato znanje, prežeto s pravšnjo mero duhovnosti. Njegovo prepričanje je, da če naše misli zmeraj znova brzijo po avtocesti vsakdana in naša glava nikoli ne obmiruje, tudi najboljši wellness program izgubi svoj učinek. Zato je njegovo poslanstvo najti najkrajšo pot do sprostitve. Duhovnost na hribu se imenuje program duševne upočasnitve in namernega odklopa ali tako imenovanega wellnessa za dušo. Vsak teden so na voljo nove vsebine, ki si jih vsak sam sestavi v individualen program, aktivnosti po svoji meri.

Zvočna masaža z gongi in tibetanskimi posodami

Zvok himalajskih pojočih posod in gonga se že tisočletja uporablja v sprostitvene namene. Zvočna masaža je ena najbolj priljubljenih in sproščujočih oblik masaže, pri kateri posode polagajo na lahno oblečeno telo, nanje igrajo in z njimi drsijo po vsem telesu. Ob igranju posode oddajajo bogat spekter tonov in nadtonov, ki harmonizirajo levo in desno možgansko polovico, odplavljajo napetosti in uravnovešajo celotno telo. Pojoče posode jim pravimo zato, ker njihov zvok lebdi v zraku še dolgo po tem, ko zaigramo nanje. Od mesta, kjer je posoda položena na telo, se širijo vibracije zvoka, ki jih ne le slišimo, temveč tudi občutimo na fizičnem, duhovnem, mentalnem in čustvenem nivoju.

Treba se je znati ustaviti in si vzeti čas zase, se sprostiti in si napolniti baterije.

Izvaja se v namene učinkovite globinske sprostitve. Učinki takšne terapije so zelo blagodejni in se na fizičnem nivoju kažejo kot izboljšanje krvne in limfne prekrvavitve, odplavljanje in razgrajevanje nepotrebnih tujkov iz telesa, brišejo celični spomin starih travm, lajšajo bolečine in regenerirajo naše telo na vseh nivojih. Poleg tega odpravlja napetosti in blokade v telesu, ki so posledica stresa, sprošča telo in um ter sproža proces očiščevanja starih vedenjskih, miselnih in čustvenih vzorcev, ki nam ne služijo več, spodbudi proces samozdravljenja organizma, pomlajuje in veča življenjsko energijo. Zvočna masaža nas poveže s trenutkom tukaj in zdaj, nas vrne nazaj v sedanjost in tako vpliva na kreativno energijo.

Havajska zdravilna masaža

Havajska masaža lomi lomi je del tradicionalnega zdravilskega izročila, ki se prek zdravilcev šamanov prenaša iz roda v rod. Havajci verjamejo, da masaža zdravi na telesni, duševni in duhovni ravni, zato je njihov pristop k pacientu celosten. Cilj masaže lomi lomi je sproščanje blokirane energije, njeno harmoniziranje in preusmerjanje s področij telesa, kjer je v izobilju, v področja, kjer je v primanjkljaju.

Solna savna z izjemno blagodejnim učinkom na gibalni sistem in dihalne poti se uporablja tudi za umirjanje telesa.

Res je, da masaža lomi lomi sprošča mišice in vrača sklepom gibčnost, res pa je tudi, da z njo vzpostavljamo globoko povezavo med masirancem in maserjem. Nekaj povsem normalnega je, da maser pred začetkom masaže meditira ali moli, včasih tudi skupaj z masirancem, ter izvaja masažo kot meditacijo v gibanju. Maser izvaja masažo po intuiciji, ne pa po vnaprej določenih gibih. Izvaja jo nežno, toda globoko, s počasnimi, ritmičnimi gibi v obliki valovanja, pri čemer uporablja celo telo, zlasti pa dlani, komolce in podlakti. Masiranec ima občutek, kot da bi bil potopljen v ocean in kot da bi valoval skupaj z njim. Maser masažo izvaja na mizi z uporabo eteričnih olj, spremlja jo havajska glasba. Začne na hrbtu, saj ta po havajski filozofiji predstavlja prihodnost, nato nadaljuje spredaj, kar predstavlja preteklost, na koncu pa zmasira še druge dele telesa.

Avtorica: Petra Kancler


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)