Recept: Preprosto, a slastno češnjevo pecivo

Iz rdečih češenj po preprostem receptu pripravite enostavno pecivo, ki vas zagotovo ne bo razočaralo.

16.6.2018 ob 4:05

pecivo_torta_biskvit_smetana_cesnje_recept_micna.jpg

Sezona češenj je na višku in letos nas je narava z njimi bogato obdarila. Sladki rdeči plodovi ponujajo pravo zakladnico vitaminov, antioksidantov, vlaknin in mineralov. Najbolje je jesti surove, če pa ste se jih že malo naveličali, iz njih pripravite pecivo, ki vas zagotovo ne bo razočaralo.

Sestavine:

  • štiri jajca,
  • en deciliter jogurta,
  • en deciliter olja,
  • 10 dekagramov sladkorja,
  • 20 dekagramov moke,
  • dve mali žlički pecilnega praška,
  • 20 dekagramov češenj,
  • maslo za pekač.

Priprava:

  • Iz češenj odstranite koščice.
  • Moko zmešajte s pecilnim praškom.
  • Pečico prižgite na 180 stopinj Celzija.
  • V posodo razbijte jajca, dodajte jim sladkor ter vse skupaj dobro zmešajte.
  • Dodajte jogurt in olje, še enkrat premešajte.
  • V zmes narahlo vmešajte moko s pecilnim praškom.
  • Pekač premažite z maslom ali obložite s peki papirjem.
  • Vanj zljite maso, po njej razporedite češnje.
  • V pečici pecite približno 40 minut in na koncu z zobotrebcem preverite, če je biskvit pečen.

Dodaten nasvet:

Pred pečenjem lahko biskvit posujete z lističi mandljev. Pest mletih mandljev lahko dodate tudi v testo, saj se okusa mandljev in češenj lepo skladata.

Izberete lahko pravokoten, kvadraten ali okrogel pekač, preden pecivo postrežete, ga nekoliko ohladite in ga po želji posujte s sladkorjem v prahu ali premažete s stepeno smetano.

Avtorica: M. FL., recept s portala Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)