Prikupna najstnica, ki uspešno krmari med šolo in pevsko kariero

Šov Slovenija ima talent ji je odprl vrata v svet glasbe.

14.4.2018 ob 4:55

Zala.jpg

Mlado in prikupno pevko Zalo Smolnikar smo spoznali leta 2015, ko je v šovu Slovenija ima talent predstavila svojo avtorsko skladbo Deklica zaljubljena. Kljub svojim rosnim 19 letom in številnim šolskim obveznostim se lahko pohvali z bogatimi glasbenimi izkušnjami in sodelovanjem v predstavi Dance amore.

Z glasbo se ukvarjate že od malih nog. Kdo je bil za vas največji navdih, kdo vas je navdušil nad glasbo?

Odrasla sem v družini, kjer sem bila obdana z glasbo, zato je to prišlo naravno. Ko sem bila še zelo majhna, sem velikokrat sedla na stopnice, ki vodijo v prostor učilnice in tiho, skrito poslušala, kako je mami učila petje. Velikokrat mi pove, da je opazila moje noge, ki so kukale izza ograje. Mislim, da sem tudi tako dobila kar nekaj informacij, saj si v mladih letih zelo dojemljiv.

Z majhnih odrov ste hitro prešli na velike. Je bil za vas točka preloma nastop na Slovenija ima talent?

Talenti so mi odprli mnoga vrata in tega nisem pričakovala. Tam sem nastopila predvsem zaradi novih izkušenj, ker me je zanimalo, kako tak šov diha za televizijskimi ekrani, kako delujem pod pritiskom kamer, predvsem pa zaradi uživanja in duše, ki se predrami, ko sem lahko v službi glasbe, in poleti v svoj svet.

Kako se je za vas od takrat spremenilo življenje?

Dobivala sem veliko povabil na nastope, ki še trajajo in naj trajajo še dolgo.

Včasih je tudi kakšnega težko sprejeti, ker je šola vseeno na prvem mestu. Posebno vznemirljivo je bilo, ko me je režiser plesnega spektakla Dance amore, Jurij Batagelj, lani poklical na avdicijo, ker sem mu ostala v spominu s Talentov. Bila sem izbrana in sedaj sem del te izvrstne ekipe, v kateri imam vlogo pretkane jazz pevke. Tu nastopajo top plesalci skupaj z Andrejem Škufco, njegovo Melindo, Juriji in Jagoda Batagelj, Domen Valič in mnogi drugi izvrstni soustvarjalci. Trikrat smo napolnili Gallusovo dvorano Cankarjevega doma in stoječe ovacije so lepo plačilo za vložen trud. Spektakel se julija vrača na odre, 16. julija bomo nastopili v Križankah.

ZalaS.jpg

Poleg tega, da ste glasbenica, ste tudi najstnica in dijakinja. Kako vam uspe usklajevati šolske obveznosti z obveznostmi v predstavah in s pevskimi nastopi?
Obiskujem Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer pouk večino dni poteka skozi ves dan. Zaradi tega ga ne jemljem toliko kot šolo, temveč bolj kot svoj drugi dom. Sicer pa je usklajevanje včasih kar izziv, ampak z veseljem uredim, ker delam stvari, v katerih uživam.

Kaj so vaši hobiji? Jih ob vseh vaših aktivnostih in obveznostih sploh še kaj imate?
Dolgo spanje, branje, gledanje filmov, tek, potovanje, za božič obožujem okraševanje smrečice. Moj najljubši hobi pa je življenje samo.

Kako na vašo medijsko prepoznavnost in uspešnost gledajo sošolci in vrstniki?
Saj poznate skladbo Vsi smo na istem, ki jo izvajata Nipke & Trkaj. T’ko nekak’.

Vam vrstnice zavidajo vaša poznanstva z znanimi Slovenci?
Ne toliko vrstnice, kot kakšni vrstniki. Me kdaj kakšna profesorica navdušeno povpraša o naših Dance amore plesalcih. Pogosto je tema Andrej Škufca, ki je izjemno prezenten in neverjeten. Še sama težko najdem dovolj močen pridevnik zanj.

Dance.jpg

Glede na to, da je za vami že precej nastopov, se vam je kdaj gotovo že pripetilo kaj smešnega in nenavadnega. Lahko z nami delite kakšno zanimivo dogodivščino.
Na tretji Dance amore predstavi, mi je med petjem in plesom, ko so me soplesalci dvigovali, mikrofon zdrsnil z glave. Zato sem imela priložnost na suho, brez mikrofona in na polno zapeti pred polno Gallusovo dvorano. To je bil je eden najboljših trenutkov sploh.

Ste kdaj v medijih zasledili kakšno neprijetno ali smešno novico o sebi.
Niti nisem zasledila. Sem pa na socialnih omrežjih prebrala par dobrih. Ta je bila res top: »Tako dobro poješ, kot si črna – nisi« in »Če se tudi med kuhanjem in pospravljanjem tako smejiš, te kar oženim.«

Kakšni so vaši cilji za prihodnost? Če se ne motim, vas to leto čaka matura.
Praktično so to matura, nadaljevanje študija petja, predstave, koncerti, snemanja, drugače pa mi je najbolj pomemben cilj to, da sem svoja in da uživam.

 

ZalaSM.jpg

Avtorica: P. Pa. 
Foto: osebni arhiv izvajalke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)