Anabel: najstnica, ki ne želi biti povprečna

Na slovensko glasbeno sceno vnaša svežino in drugačnost.

26.4.2017 ob 6:10

17322X0151.jpg

Kot strela z jasnega se je na slovensko glasbeno sceno izstrelila mlada pevka Anabel, ki je pred dnevi osvojila zmago na festivalu Poprock. Kljub temu, da z nastopanjem na tako velikih odrih nima prav veliko izkušenj, je bil tako suveren, da tega sploh ni bilo opaziti. Morda je bilo vse skupaj lažje tudi zato, ker je na odru ob njej plesal tudi njen brat dvojček Tilen.

Ime, ki gre v uho

Anabel je z svojim odštekanim videzom pritegnila tudi našo pozornost, zato je prav, da jo nekoliko bolje predstavimo tudi vam.

Sama sebe opisuje kot ustvarjalko z odbitim in drugačnim videzom. "Anabel je moje umetniško ime, ki je izpeljano iz mojega pravega imena. Želim, da me slovenska javnost pozna po tem imenu," je dejala in dodala, da se jim je zdelo to ime vpadljivo in drugačno, takšno, ki gre v uho.

17322X0208.jpg

Vse se je začelo ob kavi

Ko jo povprašamo, kako se je začela njena glasbena pot pove, da tako kot je naslov njene pesmi – ob kavi. "S producentom Ninom Ošlakom in mojo desno roko Markom Maagom, smo se dogovorili za sodelovanje in naredili skladbo Ob kavi. Prijavili smo se na festival Poprock, saj smo menili, da bi bila to odlična odskočna deska za prvi javni nastop in predstavitev." 

Sama zmaga na festivalu, kjer so nastopila tudi že uveljavljena glasbena imena, je bila zanjo veliko presenečenje. "Ker sem novinka, o zmagi sploh nisem razmišljala. Želela sem si le dobro izkoristiti nekaj minut na televiziji." In očitno ji je to dobro uspelo, saj je prejela kar 45 vseh odstotkov glasov gledalcev.

Sama se najbolje vidi v kakšni podveji popa, rada pa ima vse zvrsti. Obljublja, da bomo lahko v kratkem slišali še več in tako še bolje spoznali njen glasbeni stil. Od slovenskih glasbenikov ji je pri srcu Neisha, od tujih pa Amy Winehouse, The 1975 in Beyonce.

17322X0235.jpg

Udobno in modno

Anabel pa je našo pozornost pritegnila tudi zaradi svojega drznega in nekoliko drugačnega videza. Svoj stil opisuje kot sproščen, malce eleganten in hipsterski. "Rada nosim tisto, v čimer se počutim udobno, a hkrati mi je pomembno tudi to, da je moj outfit moden. Včasih lahko iz nič narediš veliko," pove in izpostavi obročke, ki jih je na festivalu nosila v laseh. "Enostavna ideja, ki pa je nobena naša pevka še ni uporabila."


Ker je Anabel še rosno mlada, smo jo povprašali tudi, kako se kot najstnica spopada z lepotnimi ideali, ki jih narekujejo svetovne zvezdnice. A pravi, da nanjo to ne vpliva v negativnem smislu. "V svoji koži se počutim odlično. Vsak je po svoje lep in vsak ima svoj okus. Ne ukvarjam se s težavami drugih, prav tako mi drugi ne morejo narekovati, kaj naj oblečem in kakšno naj bo moje telo. Kot sem že rekla, rada se oblačim po svoje, včasih tudi tako, da štrlim iz povprečja." Ob tem je vrstnicam, ki niso tako samozavestne položi na srce, da je vsak posameznik edinstven in doda: "prej, ko odkriješ, kdo si, manj nate vpliva mnenje drugih".

17917659_2271944263031792_4574483178979005809_o.jpg

Dekle, ki ve kaj hoče

Njene ambicije za prihodnost so jasne - želi si obstati na slovenski glasbeni sceni. "Če bo moja kariera tako uspešna kot moj začetek, me za prihodnost ne sme skrbeti." Med festivali, ki jih še želi v prihodnosti osvojiti sta tudi Slovenska popevka in Ema.

V teh dneh je Anabel za svojo zmagovalno skladbo Ob kavi izdala tudi videospot, za katerega pravi, da je unikaten in odličen.

Avtorica: Pia Pangos
Foto: Mediaspeed, MAAG Video/Photography/Design


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)