Jagoda Batagelj: Nepopisno lepo je, ko s svojim telesom poveš zgodbo

S plesalko Jagodo Batagelj o tem, kaj ji pomeni ples.

25.3.2018 ob 4:55

jagoda_micna_mediaspeed_17306X2801.jpg

Tudi tebe ob gledanju oddaje Zvezde plešejo zasrbijo pete in si morda celo pomislila, da bi se vpisala na tečaj plesa? Zakaj pa ne?! Po pozitivni energiji, ki prekipeva v priljubljeni oddaji, je več kot očitno, da je ples šport, ki v nas vzbudi dobre občutke, krepi samozavest, nas spodbuja k razmišljanju o korakih in predvsem izjemno oblikuje telo ter poskrbi za našo kondicijo.

Na kratek pogovor o plesu smo povabili simpatično plesalko Jagodo Batagelj, ki v aktualni sezoni oddaje Zvezde plešejo po plesnem parketu vrti glasbenika Dejana, 16. julija pa bo v ljubljanskih Križankah skupaj s svojim soprogom Jurijem in v družbi priznanih slovenskih plesalcev Andreja Škufce, Melinde Torokgyorgy Škufca, Gordane Grandošek Whiddon, Mateja Krajcerja in mnogih drugih, zaplesala na predstavi Dance Amore.

jagoda_micna_mediaspeed_17535X3280.jpg

Ali sta lahko plesna partnerja le plesna partnerja ali se da ločiti ples in čustva?

Po navadi je tako, da če ti je lepo plesati z nekom, mora biti vsaj nekaj kemije med tabo in soplesalcem oziroma soplesalko, vendar ta kemija ne vodi nujno v zasebni odnos, vse lahko ostane tudi le na prijateljski ravni.

Bi svojega otroka spodbujali in usmerjali v ples?

Ples nauči človeka veliko stvari. Spoznamo svoje telo, se gibamo, spoznamo glasbo, se družimo, se naučimo bontona, discipline, vztrajnosti in še bi lahko naštevala, tako da sem vesela, da je Iva že sedaj na nek način povezana s plesom, ki je seveda sestavni del življenja naše družine. Nikakor je pa ne bova v nič silila, pustila jo bova, naj se sama odloči in odkrije, kaj bi želela v življenju početi.

jagoda_micna_manjsa_18198X1505.jpg

Kaj je tisto, zaradi česar imate ples še posebno radi?

Gibanje na glasbo ... To je neprecenljivo. Ko ti uspe narediti nek poseben gib, ki si si ga zamislil in ko to zliješ skupaj z glasbo, ki te navdihuje, ko s svojim telesom poveš neko zgodbo, potem je to nekaj nepopisno lepega. Težko je opisati, ker je treba doživeti.

jagoda_micna_medias_peed17262X2382.jpg

Zakaj bi mladim priporočali, da izberejo ples?

Ker se pri plesu ne učiš le obvladovanja svojega telesa, ampak tudi discipline. Pri plesu dobiš občutek za trdo delo, saj le z vztrajnostjo in delom dosežeš željeno! In ni nujno, da je vsak plesalec tudi tekmovalec! Prav zato sva z Jurijem ustvarila predstavo Dance Amore. Da pokaževa mladim, da se z latinsko ameriškimi in standardnimi plesi lahko nastopa tudi na gledaliških odrih in navdušuje publiko vseh vrst.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Mediaspeed


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)