Pozor! Prihaja retrogradni Merkur (in tako bo to vplivalo na tvoje ljubezensko življenje glede na znak)

Prvič bo letos Merkur retrograden že v marcu ter bo s svojim vplivom nekaterim astrološkim znakom malo pomešal štrene na ljubezenskem področju.

5.3.2019 ob 4:56

par_pocitek_postelja_micna.jpg

Pripravite se. Petega marca bo prvič letos Merkur prešel v retrogradno stanje in v njem ostal vse do 28. marca. Nato bo do 7. julija pred tem pojavom mir. Za nekatere to ni nič strašnega, tisti, ki verjamejo v astrologijo, pa se obdobja retrogradnega Merkurja kar malo bojijo in komaj čakajo, da mine. Kajti tedaj, ko ta planet navidezno potuje vzvratno, naj bi se dogajale nič kaj prijetne zadeve.

"Merkur je planet, ki vpliva na komunikacijo, medosebne odnose, poslovne izide, miselne procese in na kratka potovanja. In ker redtrogradnost pomeni, da se navidezno pomika nazaj, tedaj ko je v tem stanju, njegovi vplivi na dogajanje na Zemlji niso pozitivni," je za Bustler povedala astrologinja Cindy Mckean.

Po njenih besedah tedaj kaj radi nagajajo računalniki, prihaja do zamud, nerazumevanj in stvari se na vseh omenjenih področjih ne odvijajo ravno po načrtih. Tudi kar zadeva ljubezni, to ni najboljši čas. Tako pa bo marčevski retrogradni Merkur štrene mešal posamičnim astrološkim znakom.


Oven

Na vašo srečo bo Merkur na ovne vplival najmanj in se vam zato res ni treba ničesar bati. Če se bodo kakšne zadrege vendarle pojavile (najpogosteje pri ovnih, ki ste v razmerju z ribo ali devico) jih boste brez težav premagali.

Tisti, ki ste samski, se boste v času, ko planet komunikacije potuje vzvratno, na nekoga močneje navezali, kar pa vas bo potem, ko se bodo zadeve vrnile v običajne tirnice, minilo. Za vse, ki ste v razmerju, je čas retrogradnega Merkuja odlična priložnost za nove skupne dogodivščine in avanture.

Skratka: ovni brez skrbi.


Bik

Na bike bo obdobje retrogradnega Merkurja vplivalo tudi v smislu finančnega stanja. Vendar vam ni treba preveč skrbeti, saj bo za to, da ne bi propadli vaši varčevalni računi in da ne bi utrpeli izgub, konec marca poskrbel Uran. Malo previdnosti sicer ne bo odveč, z večjimi nakupi in načrti raje počakajte, panika pa ni na mestu.

Na čustvenem področju bodo zadeve nekoliko bolj kritične.

Tisti, ki ste v zvezi, se pripravite na to, da bo površje nekoliko bolj valovito. Kako natančno se bo vpliv retrogradnega Merkurja pokazal, je v prvi meri odvisno od znamenja, s katerim ste v razmerju in ni mogoče natančno napovedati njegovih posledic, a dobro je biti pripravljen na preprir glede teme, ki sicer ni jabolko spora, na porušene plane in na kakšen tih dan več.


Dvojčka

Če ste v zvezi s tehtnico ali vodnarjem, vam retrogradni Merkur ne bo prišel do živega, pri ostalih lahko pride do nekaj težav, a nič drastičnega. Samskim bo kaj lahko v sredini meseca pot prekrižal lev in zamajal tla pod nogami.

Mckenova vsem, ki se jim bo to zgodilo priporoča, da v kolikor bodo do leva gojili pristna čustva ter bi ga želeli v življenju zadržati, to jasno povedo z besedami in pokažejo z dejanji iz srca. Vsak trud v to smer bo nedvomno poplačan.


Rak

Tudi raki se tega obdobja ne bi smeli bati. Kajti marčevski retrogradni Merkur vam ne bo povzročal težav.

V resnici bo v obdobju navidezno vzvratno potujočega planeta v vašem življenju veliko romantike. Tako za tiste v zvezah kot za samske. Po besedah astrologinje bo čas od 6. do 28. marca odlična priložnost za užitke, ki jih prinaša prejemanje in razdajanje romantičnih gest.


Lev

Zadnjih deset dni marca bo za vas razburljivih in dramatičnih. Najbolj pomembno za leve je, da v tem obdobju ostanete mirni in uvidevni, sicer boste kaj lahko bližnjega užalili z besedami ali neprimernim tonom.

Skratka, pazite na jezik. Škoda bi bilo za seboj porušiti mostove. Na ljubezenskem ali drugem področju. In to samo zato, ker ne znate nadzorovati velikega ega in ne sprejemati drugačnega mnenja.


Devica

Device pozor, kajti retrogradni Merkur marca vas ne bo obšel tako mirno in neopazno, kot druga znamenja. Zlasti, kar zadeva ljubezni.

Na tem področju bo kaj lahko nekoliko završalo, ne bo pa omenjeni planet močno vplival na druge plati življenja, torej hobije in delo. A vseeno je bolje nanj biti pripravljen.

To ni najboljši čas za snovanje nove zveze. V kolikor ste že v razmerju, naredite kratko inventuro. Tistim, ki ste ravno končalo zvezo astrologinja svetuje, da si vzamete čas zase in za svoja čustva, se poglobite vanje in poiščete pravo pot. Prav v času retrogradnega Merkurja bodo nekateri odgovori bolj jasni, kar je vsekakor dobra novica.


Tehtnica

Obdobje marčevskega retrogradnega Merkurja bo za vas polno veselja in radosti na vseh področjih življenja. Ljubezen, potovanja, delo, vse vam bo teklo kot po maslu. Sicer bo lahko prišlo do nekaj zamud, a te ne bodo znatno vplivale na končni rezultat.

Čeprav se vam ne obeta nič slabega pa astrologinja vendarle opozarja na previdnost z denarjem. Še bolj kot sicer boste nagnjeni k uživanju. S tem ni nič narobe a vedite, da kar boste zapravili tedaj, ne boste mogli kasneje, zato ne pretiravajte.


Škorpijon

Tisti, ki ste v zvezi z ribo ali boste v času retrogradnega Merkurja rojenega v tem znamenju spoznali, se pripravite na izrazito močna čustva. Škorpijoni imate radi vse pod nadzorom, a čustva vam bodo lahko zamajala tla pod nogami in vas zapeljala v vode, v katerih se ne znajdete najbolje.

V tem ni nič slabega, kajti obdajali vas bodo občutki ljubezni, varnosti in povezanosti. Skratka, če imate možnost za razmerje z ribo, se vam obeta glavni ljubezenski dobitek.


Strelec

Za strelce bo obdobje marčevskega retrogradnega Merkurja čudovito. Poleg potovanjem boste v tem času vso pozornost namenjali ljubezenskemu življenju in kombinacija obojega lahko zvezo popelje na novo raven. Pričakujte zabavno, izjemno seksualno in duhovno raziskovanje, hkrati boste zlahka sprejemali pomembne odločitve.

Zadnjih deset dni obdobja retrogradnosti vam bo prav posebej pisano na kožo, v njem vam bo šlo vse tako, kot ste si zamislili.


Kozorog

Za kozoroge bo to čas za začetek preobrazbe. Zlasti na področju dela in ljubezni bo nastopilo obdobje odkrivanja novih svetov, novih čustev in novih dogodivščin.

Res je, da kozorogi niste najbolj naklonjeni spremembam, zato vam ta čas morda ne bo najbolj pisan na kožo, a dejstvo je, da mora vsak kdaj pokukati iz cone udobja ter se sprehoditi izven ustaljenih tirnic. Prav čas retrogradnega Merkurja bo torej za vas odlična priložnost, da na življenje pogledate z drugačnega zornega kota.


Vodnar

Marčevski retrogradni Merkur na vas ne bo imel prav posebnega vpliva. Kajti za vodnarje bo čas za ljubezen nastopil poleti.

Tisti, ki ste v zvezi le poskrbite, da se boste držali dogovorov in ne boste prevečkrat odpovedovali načrtov. Samski bodite odprti za nova poznanstva a vedite, da zveze, ki jih boste začeli v tem času, najbrž ne bodo trajale.

Kot rečeno, vaš čas prihaja poleti.


Ribe

Ker bosta v času retrogradnega Merkurja v vašem znamenju Sonce in Neptun, je romanca pri vas kot na dlani.

Planeti bodo postavljeni tako, da vam bodo odprte vse poti na področju romantičnih zvez, hkrati boste prav zaradi vpliva Sonca in Neptuna razmišljali trezno in poslušali notranji glas.

V najslabšem primeru se boste nekoliko opekli, a zaradi Neptuna ne samo, da bo romantika v zraku, zlahka boste kos vsem morebitnim težavam na tem področju.

Skratka: za razliko od prejšnjih retrogradnih Merkurjev prvi letošnji ne bo imel pretiranega vpliva na ljubezensko življenje astroloških znakov. V kolikor že, pa ne prinaša nič katastrofalnega.

Res je, da bodo nekatera znamenja bolj od drugih dovzetna za njegove učinke, vendar bodo prav zato toliko bolj cenila mirno obdobje, ki bo nastopilo po njem. Kar je nedvomno mogoče vzeti za plus.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še, kakšna je zveza z: bikom, rakomvodnarjemovnomškorpijonomstrelcemlevomribakomkozorogomdvojčkom, tehtnico ali pa kako ljubosumna so posamezna znamenja

Priporočamo tudi: Horoskop: najboljše pri seksu z vsakim znamenjem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)