Pet idej, kako odpihniti posledice slabega dne

Vsak ima včasih slab dan, zato je dobro vedeti, kako se otresti negativnih občutkov, ki jih tisti, v katerem gre vse narobe, prinaša.

15.11.2019 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet idej, kako odpihniti posledice slabega dne

V službi je šlo vse narobe, na poti domov ste padli v gnečo, takoj, ko ste na dvorišču stopili iz avta, pa ste se spustili še v spor s sosedom. Vsak je že bil tam. Včasih je dan pač slab, a vedno je mogoče poskrbeti, da posledice takšnega kar najhitreje izginejo.

Saj veste, kako pravijo, stvari je vselej mogoče izboljšati in vse slabo z nekaj preprostimi dejanji pustiti za seboj, se pomiriti in pregnati slabo voljo. Kako boste pri tem nedvomno uspešni? 

Pozabite vse skupaj ob dobri knjigi

Nič ni boljšega, kot po kaotičnem, norem dnevu v roke vzeti dobro knjigo in se poistovetiti z junaki, ki v njej nastopajo. Branje dokazano blaži stres, pomirja in hkrati spodbuja delovanje možganov.

Torej: udobno se namestite na kavču, pokrijte se z odejo in se v družbi pisane besede umaknite v svet, v katerem boste v nekaj trenutkih pozabili na vse, kar se vam je zgodilo slabega.

Privoščite si kopel

Ali skočite pod prho. Kar vam je ljubše. Po dolgem dnevu curki vode ali namakanje v kadi preženejo napetost, ublažijo tesnobo in vas pripravijo do tega, da vsaj za deset minut pozabite na ves zunanji svet.

 

Če se boste odločili za kopel in jo oplemenitili z izbranimi dodatki, boste po slabem dnevu še bolje spali.

Namig: sivka dokazano pripomore k sproščanju, dobrodošla je tudi himalajska sol, pomirja vonj vrtnice. Skratka, obstaja veliko vaših zaveznikov, ki bodo v trenutku odpihnili posledice slabega dne.

Zavrtite si dober film (ali serijo)

Včasih prija. Posedanje pred televizijo v družbi dobrega filma ali zanimive serije. Izberite tisto, ki vam je pisana na kožo, pa naj bo starejše ali novejše izdaje.

Pomembno je, da prežene misli na vse slabo, kar ste, preden ste se zaprli v varno zavetje doma, doživeli.

Privoščite si obrazno masko

Razvajanje sebe vedno pride prav. In nič ni bolj učinkovitega, kot malo dodatne nege kože obraza. Bodite sama svoja kozmetičarka in si vzemite čas za izdatno čiščenje, piling, obrazno masko, nego s serumom in na koncu še nočno kremo.

 

Verjemite, olajšanje, ki ga bo to prineslo, bo nepopisno.

Pokličite nekoga

Prijateljico, sestro, mamo … Nekoga, ki mu lahko zaupate in potožite. Nekoga, ki je pripravljen vedno prisluhniti vašim stiskam ter težavam. Jočite, preklinjajte, tarnajte in na koncu se bosta zagotovo skupaj smejali.

Kajti nič ni po slabem dnevu bolj zdravilnega, kot dolg, iskren pogovor.

Priporočamo tudi: Sedem nasvetov nekdanjega vlomilca za bolj varen dom in pa Izgorelost: Nisem si znal, mogel, pomagati

Preberite še: Stresna lakota je dejstvo. Tako pa jo lahko premagate

Morda vas zanima tudi: Kako s hrano premagati stres (uporabni nasveti prehranskih strokovnjakov)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)