Poroka v vročinskem valu? To so koristni nasveti

Za nevesto, ženina in vse njune svate.

3.8.2017 ob 11:10

poroka_ThinkstockPhotos-639798030.jpg

Lepo je, da je poročni dan obsijan s soncem, a kadar se temperature povzpnejo visoko nad tridesetico, je težko ohraniti svežino, lep videz in konec koncev tudi dobro počutje. S pomočjo sledečih šestih nasvetov, ki jih je za Vouge nanizala organizatorka porok z bogatimi izkušnjami, Jen Glantz, bo vse skupaj vendarle lažje in prijetnejše.

Več koristnih nasvetov najdete na Facebooku. 

Voda na sto načinov

Namesto nazdravljanja s šampanjcem ali drugimi alkoholnimi pijačami Glantzova svetuje, da svojim gostom ponudite vodo z dodatkom rezin najrazličnejšega sadja: limone, limete, kivija. Prav tako na poletnih porokah ne sme manjkati dobro ohlajenega sadja, denimo melon, manga, lubenic.

Ti sadeži, tako kot voda, znižujejo telesno temperaturo in blažijo žejo. Ker povsem brez alkohola najbrž res ne bo šlo, po vsakem kozarčku opojne kapljice popijte kozarec vode.

PREBERITE še // Deset oblek za najlepše družice na poroki

Zadnjice naj bodo na hladnem

Pametno izbirajte stole in klopi, kjer boste sedeli vi in vaši gostje. Poleti bogato podložena, oblazinjena in s peno ter tkanino prevlečena sedišča niso primerna izbira. Zadnjica in noge se na njih začno hitro znojiti, kar vodi v nelagodje, gostje pa se bodo kmalu začeli nemirno presedati.

Idealna za poletne dni so lesena ali sedišča iz ratana. Ta so iz naravnih materialov in zato prijetna za sedenje. Tanke blazine na njih bodo povsem dovolj.

poroka_ThinkstockPhotos-dv1321033.jpg

PREBERITE še // Najbolj prisrčni trenutki Pippine poroke

Recite ne tekočemu pudru

Tekoči puder in poletne vročine niso posrečena kombinacija. Prav tako tudi ne druga tekoča ličila. Najboljši izbor so puder v prahu in vodooporni lepotilni pripomočki.

Če tega nasveta ne boste upoštevali, se pripravite na pogoste obiske toalete, kjer si boste morali neprestano popravljati make up.

Pripravite zaščito za svoje goste

Če si lahko privoščite, svojim gostom v znak zahvale pripravite darilca v obliki sončnih očal ali ličnih pokrival. Tako jih boste prijetno presenetili, hkrati pa jim boste pomagali premagati vročino. Dobra ideja so tudi pahljače, ki jih lahko kupite ali izdelate sami.

poroka_ThinkstockPhotos-dv1321042.jpg

Pripravite malo prvo pomoč

V majhne, prikupne škatlice zapakirajte vlažne ali običajne robčke, dezodorante, kremo za sončenje in sprej proti mrčesu v manjši embalaži. Takšne pozornosti lahko pustite na mizi, ob vhodu v prostor, kjer bo potekala zabava, oziroma praktično kjer koli.

Dvignite lase

Naj gre za ženine z daljšimi lasmi ali neveste z dolgo pričesko, za poletne poroke so najprimernejši visoko počesani lasje: figa, lep čop, visoko spletena kita. Kar koli, s čimer bi se izognili pretiranemu znojenju.

Z ličnimi platnenimi trakovi obdarite tudi goste. Z njimi bodo lahko dvignili dolge lase ter preprečili, da bi jih ti med obredom in zabavo v poletni pripeki ovirali.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)