4 znaki, ki že na poročni dan nakazujejo, da zakon ne bo trajal

Profesionalna družica deli izkušnje številnih poročnih dni, ki jim je prisostvovala.

30.6.2018 ob 4:10

poroka.jpg

Poroka je, ali pa bi vsaj morala biti, eden najsrečnejših dni v življenju, ko ne razmišljamo o težavah, ne preteklih, ne tistih, ki nas morda še čakajo. A obstajajo znaki, ki lahko že na poročni dan razkrijejo, da prihodnost za par morda le ne bo tako rožnata, kot bi si želela.

Tiffany Wright je poklicna družica, ki je prisostvovala že na desetine sklenitvam zakonskih zvez, saj jo lahko bodoče neveste najamejo, da prevzame to vlogo, sicer rezervirano za prijateljice. Zanjo se navadno odločijo, saj je popolna družica, ki poskrbi, da dan poteka nemoteno, se ukvarja z nevesto in povabljenimi ter rešuje morebitne zaplete. Tam ni za zabavo, kot ostali povabljeni, ampak strogo profesionalno.

V vseh letih svoje kariere družice je Tiffany postala strokovnjakinja tudi za prepoznavanje znakov med ženinom in nevesto, ki ji povedo, ali bo zakon zdržal vse preizkušnje, ali pač ne.

1 Kako mladoporočenca jesta torto

Eden slednjih je po njenih besedah tudi način, kako mladoporočenca jesta torto oziroma kako si razdelita prvi kos.

Običajno kos tega vzameta v roko in ga bolj ali manj previdno položita v partnerjeva usta. No, tistim, ki se odločijo partnerja s torto pomazati po obrazu, menda ne kaže dobro.

»Mnogokrat sem videla kako je eden od partnerjev drugemu torto skorajda zalučal v obraz ali jo preveč agresivno razmazal po njem. To ni ljubko, niti smešno in kaže potlačeno agresijo do partnerja, kar vsekakor ni dobra popotnica za skupno življenje,« pravi Tiffany.

zenin_nevesta_poroka_hranjenje_torta.jpg

2 Govor

V navadi je, da na poroki nekaj besed poleg prič spregovorita tudi partnerja. A tisti, ki v njem ženina oziroma neveste sploh ne omenijo, kar iščejo težave.

»Zdi se neverjetno, da v govoru na poroki ne bi omenil partnerja, vajine ljubezni in podobnega, a to se neredko zgodi,« je povedala Tiffany, ki je bila priča še bolj nerodnim govorom: ko je eden od partnerjev drugega koval v zvezde, drugi pa ga ni omenil niti z besedo.

»Če človek, s katerim naj bi preživel preostanek življenja, o tebi ne more povedati niti ene same dobre besede, to ne more pomeniti nič dobrega,« je prepričana poklicna družica.

poroka_porocni_prstan_zaobljuba.jpg

3 Posvečanje svatom

Mladoporočenca bosta na svoji poroki zagotovo plesala s povabljenci, se z njimi pogovarjala in podobno, a če z njimi preživita več časa kot drug z drugim, to ne more pomeniti nič dobrega.

Tiffany pravi,d a je bila že na mnogih porokah, ko sta mož in žena ves svoj čas namenila prijateljem in skupaj preživela le tistih nekaj trenutkov, kot je bilo potrebno. Nemalo teh parov se je pozneje razšlo.

na_zdravje.jpg

4 Povzročanje dodatnega stresa

Vsaka nevesta, pa tudi ženin, v dneh, sploh pa urah pred poroko doživlja velik stres. Bo šlo vse po načrtu, bodo vsi prišli, se bodo zabavali, kaj bo jutri, sem se odločil/a pravilno … je le nekaj vprašanj, ki se lahko podi po glavi bodočima ženinu in nevesti.

Takrat je pomembno, da si partnerja stojita ob strani, ko se to ne zgodi oziroma eden drugemu povzročata še dodaten stres, pa je to znak, da bodo prepiri pogosti tudi v prihodnje.

Če se par ne more zediniti o sedežnem redu svatov ali pesmi za prvi ples, kako se bosta zedinila pri resnično pomembnih vprašanjih?

bela_porocna_obleka_steznik.jpg

Avtorica: B. K. P. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)