Poročni trendi za drzne neveste: takšni šopki so letos in

Floristka svetuje, kakšno cvetje in šopki so v trendu to pomlad in poletje.

6.5.2017 ob 5:30

ak1.jpg

S pomladjo se je začela tudi sezona porok. Mnoge neveste imajo v glavi začrtano do potankosti, kako bo videti njihov poročni dan, kakšno obleko bodo nosile in katero cvetje bodo nosile v svojem šopku, ki je poleg obleke gotovo eden najpomembnejših dodatkov na poroki. Pravzaprav si je poroko brez šopka težko predstavljati. A vseeno se ta predstava z leti in trendi nekoliko spreminja.

Kakšni bodo v trendu to poročno sezono, smo preverili kar pri Meti Sporiš, ki poročne šopke ustvarja v Sanjskem šopku.

"Trendi gredo vedno bolj v smeri nesimetričnih oblik šopka. So večji in razkošnejših oblik. Vse bolj se odmikajo od klasičnih in okroglih bidermajer oblik. V poročnih šopkih na eni strani prevladujejo umirjeni toni, kjer prevladuje zelenje nad cvetjem. Na drugi strani pa so v trendu tudi močne temno rdeče, bordo in vijolične barve cvetja z le nekaj dodanega zelenja. Vse omenjene barve pa se odlično podajo k zlatim in bakrenim dodatkom," nam zaupa Meta.

Šopek, kjer zelenje prevladuje nad cvetjem. Foto: Alen Karupović

Ko nevesta izbira poročni šopek, mora imeti v mislih tudi vso ostalo poročno dekoracijo. V stilu z njim naj bo tudi namizna dekoracija, za katero je letos značilno, da je bogatejša. "Veliko poudarka se daje krašenju stolov, kotičkov (sladki kotiček, foto kotiček, kotiček za počitek). Trendovske pa so tudi kronice in špange s cvetjem v laseh."

Nežen, asimetričen in drzen. Preprosto čudovit. Foto: Alen Karupović

Sporiševa se navdušuje nad drznimi šopki, nevestam pa ob tem polaga na srce, naj prisluhnejo svojim željam, saj bodo le tako s šopkom zažarele v vsej svoji lepoti. Meta še doda, da mora zato vsaka nevesta najti tudi pravega florista. Takšnega, ki bo znal prisluhniti, si vzeti čas in najti pravo cvetje za nevestin sanjski šopek. Doda še, da je izjemno pomembno, da florist tudi s svojimi predhodnimi izdelki stilsko ustreza željam neveste.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Alen Karupović, Nastja Kovačec


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)