15.6.2020 ob 8:50 | Foto: Lilecha75, Alleko, 5PH, Manning/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Vse pestrejši je izbor sveže zelenjave, iz katere nastajajo okusne solate. Da pa bi te bile drugačne, posebne in se jih nikoli ne bi naveličali, jih oplemenitite z dodatki, ki bodo vsako solato spremenili v gurmanski užitek. Nekaj idej ima Miss7.
Rezino toasta ali kruha narežite na kockice. Zmešajte jih z malo olivnega olja in karija. Segrejte ponev, v njej popražite tako pripravljene kocke in jih dodajte izbrani zelenjavi.
Vzemite pločevinko vložene čičerike, njeno vsebino zlijte na cedilo in počakajte, da odteče vsa tekočina. Zmešajte dve žilici olivnega olja, žličko soli, mlete paprike in malo kumine. Začimbe primešajte stročnici in jo na pekaču v pečici pecite pri 180 stopinjah Celzija približno 20 minut.
Orehi se odlično podajo v solate. Če boste lupinaste plodove pred tem karamelizirali, boste dobili edinstven dodatek zelenjavi. V ponev stresite malo sladkorja, segrevajte ga, da se stopi, dodajte orehe ali druge lupinaste plodove in jih med mešanjem pražite nekaj minut. Orehe nato presujte na papir za peko in, preden jih dodate solati počakajte, da se povsem ohladijo.
V posodi na malo olivnega olja pripravite kokice. Še toplim dodajte malo masla in nasekljanih začimb (rožmarina, timijana, bazilike) in dobro premešajte ter dodajte izbrani zelenjavi.
View this post on Instagram
Preberite še: Poletna osvežitev: Solata iz lubenice z mandlji, redkvicami in koromačem
Morda vas zanima tudi: Pet napak, s katerimi uničujete solato
oddajte komentar