Odlične zaobljube, ki se ne nanašajo na hujšanje

Osem zaobljub, zaradi katerih bo leto 2017 odlično!

7.1.2017 ob 6:25

zenska_shutterstock_462276151.jpg

Nekaterim so zaobljube povsem brezzvezne, drugim predstavljajo odličen način za motivacijo, ki pa kmalu upade, tretji pa si jih zastavijo povsem resno, saj si v novem letu želijo sprememb.

Zagotovo najpogosteje zastavljena zaobljuba je tista, ki se nanaša na kazalce na tehtnici in članarino za fitnes studio. Pa si res želimo le tega? Predstavljamo odlične zaobljube, ki se ne nanašajo na hujšanje in se boste zaradi njih, seveda, če jih boste uresničili, res počutili bolje.

Več spite

Obljubite si, da boste spali osem ur na dan. Kaj vse prinese kvaliteten spanec? Boljšo koncentracijo, večjo produktivnost, lepšo kožo in še marsikaj bi lahko dodali. In kdaj je najbolje zaspati? Preberite tukaj.

Ne jejte sladkorja

Že res, da smo obljubili, da to ne bodo zaobljube o hujšanju. A s tem, ko boste iz svoje prehrane črtali sladkor, boste naredili ogromno za svoje zdravje! Že devet dni abstinence je odličen pokazatelj, kako sladkor vpliva na naše telo. Preberite, kaj se zgodi, če devet dni ne jemo sladkorja.

Meditirajte

Začnite meditirati, učinki meditacije so namreč brezmejni. Od boljše koncentracije, do obvladanja stresa. Kako meditacija vpliva na nas, preberite tu.

Posvetite se hobiju

Se vam zdi, da dnevi kar bežijo mimo vas, da ob koncu tedna ugotovite, da ste ves čas zapravili le za delo in pospravljanje doma? Posvetite se najljubšemu hobiju iz mladosti in videli boste, da se za stvari, ki jih imamo radi, vedno najde čas. Vpišite se na plesne vaje, začnite šivati, rišite, postanite sprehajalec psov. Karkoli kar vas bo sprostilo.

Vzemite si čas zase

Nenehna srečanja z znanci, mimobežni pogovori, neprestani sms-i ali spremljanje dogajanja na socialnih omrežjih … Je tudi vaša glava polna informacij, ki vas resnično ne zanimajo? Izklopite telefon, računalnik in fanta pustite doma, prijateljici recite, da potrebujete malo časa zase in se odklopite. Zakaj pa ne bi enega vikenda na vsake toliko časa preživela povsem sama?

Načrtujte potovanje

Se vam vsako leto zgodi, da je kar naenkrat pred vami dopust, vi pa nimate načrtovanih počitnic, letalske karte za na drug konec sveta pa so seveda tik pred odhodom predrage. In zato vsako leto počitnikujete na vikendu staršev, tete ali babice. Zagotovo je lepo, ampak, a ne bi raje videli še kaj drugega? Zato že zdaj načrtujte potovanje, ki ga boste uresničili v letu 2017. In če bo to za vas prvič, morate obvezno prej prebrati tole.

Nehajte se pritoževati

Oziroma kot bi rekel naš premier Miro Cerar »ne jamram«. Morda se vam zdi izjava neprimerna, a pomislite, koliko energije porabimo za negativne misli. Koliko energije pa ste vložili v to, da bi se rešili iz situacije, ki vam je tako zelo neprijetna? Odlična zaobljuba, da bo leto 2017 res fino je torej, da poskusite na stvari gledati bolj optimistično.

Delite komplimente

V duhu zgornjega optimizma sodi tudi zaobljuba o komplimentih. Vsak dan podelite vsaj enega in presenečeni boste, kako prijetnejši bodo vaši dnevi. Povejte mami, da je spekla odličen jabolčni zavitek, očetu, da mu nova srajca res pristaja, fantu, da je za vas najboljši humorist in sodelavki, da je določeno delo opravila odlično. In katere komplimente najraje slišijo moški? Preberite tu.

Se tudi vam zdi, da bo 2017 odlično leto? Naredimo si takšnega! 

Avtor: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)