Neučakani pred veselim decembrom? Celovec vabi na božični sejem

Če ste med tistimi, ki vas prav nič ne moti, da se božično vzdušje razteza že v november, potem vas vabimo na izlet v Celovec.

18.11.2016 ob 11:20

celovec_shutterstock_337491254.jpg

Ste eden izmed tistih, ki pogreša družinske izlete v sosednjo Avstrijo, ki so se vedno zaključili z nakupom najljubše čokoladice? Celovec si lahko privoščite že ta konec tedna. Ljubko mestece namreč v soboto vabi z otvoritvenim dnem božičnega sejma.

Ja! Že od jutri se boste v Celovcu lahko greli ob kuhanem vinu, sladkali s punčem in okrepčali z najboljši klobasicami. Med sprehodom skozi čarobno okrašen Celovec pa nakupili že prva darila in se tako izognili decembrski evforiji, ko bodo trgovine nabito polne.

celovec_shutterstock_153993092.jpg

Ljubiteljice dekorativne kozmetike si bodo dale duška v trgovinah, ki jih pri nas ni, kot je MAC, ki je zagotovo dodaten razlog za obisk avstrijskega mesteca. Zavijte tudi v priljubljeno kavarno/trgovino Tchibo (bivši Eduscho), kjer se vedno najde kaj, kar nujno potrebujete. Če ne, pa v Tchibu postrežejo z odlično kavo.

Če si želite od mesta še kaj več, kot le polne vrečke, priporočamo ogled muzeja moderne umetnosti in mestne galerije, ki imata vedno bogato zbirko razstavnih eksponatov. V muzeju moderne umetnosti (MMMK) trenutno razstavljata avstrijska umetnika, Hervig Turk z razstavo Labor in Sonja Gangl z razstavo White Cube Jesus. Muzej najdete na naslovu Burggasse 8, vstopnina zanj znaša 5 evrov, za študente pa 2,50 evra.

Povsem zastonj pa si lahko Celovec ogledate ob petkih in sobotah v spremstvu vodiča. Vse kar morate storiti je, da se ob 10. uri zglasite v turistično informacijskem centru na Neuer Platz-u in se podate na uro in pol dolg sprehod skozi Celovec in njegovo zgodovino.

celovec_shutterstock_222561370 (1).jpg

Obisk Celovca zaključite še s sprehodom ob Vrbskem jezeru ali pa si jezero ogledate iz zanimive razgledne točke Pyramidenkogel. Gre za razgledni stolp, ki je bil zgrajen kot spomenik padlim borcem v gorah med svetovnima vojnama, leta 2008 pa so ga nadomestili z novo arhitekturno kombinacijo jekla in lesa.

Avtor: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)