»Ne moreva se poročiti. Kaj pa zdaj?« (nasveti organizatorke porok Petre Starbek)

Poroke, ki so bile na sporedu marca in aprila, so odpovedane, saj zaradi koronavirusa upravne enote ne smejo sklepati poročnih zvez. Kakšna bo usoda porok, ki bi se morale odviti maja in junija, še ni jasno.

11.4.2020 ob 6:00 | Foto: Gettyimages

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

»Ne moreva se poročiti. Kaj pa zdaj?« (nasveti organizatorke porok Petre Starbek)

Z lepim pomladnim vremenom se otvori tudi sezona porok. Poroke, ki bi se morale odviti v drugi polovici marca, so bile odpovedane, odpovedane pa so tudi vse poroke, ki so jih pari načrtovali v aprilu. Podatki statističnega urada Slovenije sicer pravijo, da je največ porok sklenjenih junija, veliko zakonskih zvez, več kot tisoč, se jih običajno sklene tudi maja.

Kaj narediti, če je zaradi covid-19 ogrožen vaš najlepši dan v življenju, razkriva Petra Starbek, izkušena organizatorka porok, ki svetuje, da naj pari ne odpovedo poroke, temveč naj jo le prestavijo na drug datum. 

»Poroke, ki so bile načrtovane v mesecu aprilu in maju, so v večini že prestavljene. Pari so jih prestavili na jesenske datume, saj so poletni datumi že zasedeni z drugimi porokami. Nekateri so jih prestavili tudi na naslednje leto na isti datum, če so bili vsi ponudniki prosti. Zavedati se morate, da prestaviti poroke ni tako lahko, saj morajo biti čisto vsi ponudniki prosti na nov želen datum. Vsekakor je to lažje, če si par izbere datum med tednom oziroma v zimskem času, ko ni toliko porok,« nam je zaupala in ob tem dodala, da so prav tako lepe in še posebej romantične tudi zimske poroke. 
 
»Zimske poroke so zelo romantične in imajo prav poseben čar. Zato parom zdaj svetujemo poroko v tem času in seveda med tednom, če si želijo poletne poroke,« nam je še razkrila.  Po njenih izkušnjah sicer ponudniki razumejo situacijo in dodaja, da večina do aprila 2021 prestavi datum brez dodatnega plačila. A zgodi se lahko tudi, da ostanete brez akontacij, če z njimi ne uspete uskladiti novega termina.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Starbek wedding planner (@storijaweddings) on

Petra je še v šestih korakih opisala, kako se lotiti prestavitve poroke

  1. Izberite več možnih datumov.
  2. Naredite seznam prioritetnih ponudnikov.
  3. Pokličite ponudnike, ki ste jih želeli, a so bili za vajin datum že zasedeni.
  4. Sporočite ponudnikom nov datum.
  5. Ponudnikom vse dogovore pošljite na elektronski naslov.
  6. Sporočite nov datum tudi gostom.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Starbek wedding planner (@storijaweddings) on


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)