Našli smo 12 odličnih podcastov za poslušanje na plaži (za popoln poletni oddih!)

To je naš jagodni izbor tujih podcastov, ki vam bodo zagotovo fantastično popestrili letošnji dopust.

8.7.2022 ob 5:53 | Foto: Unsplash | Avtor: D. L.

Našli smo 12 odličnih podcastov za poslušanje na plaži (za popoln poletni oddih!)

Če se odpravljate na počitnice z avtomobilom in vas čaka dolga pot do vaše najljubše počitniške destinacije, lahko med vožnjo prisluhnete podcastom, ki vas bodo navdihnili, obogatili z novim znanjem ali pa vas bodo nasmejali do solz.

Podcasti so lahko tudi odlična družba na plaži, saj lahko med poležavanjem v senci prisluhnete zgodbam o romantičnih ljubeznih, spopadanju s težkimi preizkušnjami, svetu mode in kulinariki. 

Dying for Sex

Dve najboljši prijateljici se pogovarjata o seksu, odnosih, prijateljstvu in smrti. Ta podcast bo zagotovo spodbudil vaše endorfine, saj se boste med poslušanjem smejali, jokali in tudi razmišljali o vaših odnosih.

Molly, ki je pred kratkim dobila diagnozo raka dojke v četrtem stadiju, se je svet postavil na glavo. Namesto, da bi se pogreznila v žalost, se je odločila vzeti stvari v svoje roke in živeti v skladu s svojimi željami. Zapustila je svoj nesrečni zakon in se prepustila užitkom.

Prisluhnite njenim divjim pobegom z njeno najboljšo prijateljico Nikki Boyer. Popeljala vas bo na čustveni vrtiljak, kjer ni prostora za banalnosti, ampak za poglabljanje vase. Podcast najdete TUKAJ!

Modern Love

Ta podcast je idealen za ljubitelje romantike. Modern love, po katerem so posneli tudi TV serijo, je podcast New York Timesa, v številnih epizodah pa nastopajo igralci in igralke, ki na glas berejo članke in zapise o ljubezni in izgubi, odrešitvi in ​​odnosih.

Ta podcast, ki je poetičen, liričen in celo tragično lep, vas bo resnično navdihnil. Najdete ga TUKAJ!

The Thing About Pam

Po tem podcastu je bila posneta serija z izvrstno Renee Zellweger v glavni vlogi. Ta podcast raziskuje še eno skrivnost, ki vas bo posrkala vase in boste pozabili na čas.

Začne se leta 2011, dva dni po božiču, ko Russ Faria ponoči pride domov in najde svojo ženo Betsy mrtvo zaradi več vbodnih ran. Sprva je on tisti, ki je obtožen umora, vendar se širijo govorice, da ni bil krivec za brutalni umor svoje žene.

Prisluhnite podcastu, da boste slišali, kako se sojenje odvija in kakšna je vloga Pam pri umori Betsy. Podcast najdete TUKAJ!

This Is Dating (Magnificent Noise)

Ta podcast temelji na zanimivi ideji, saj štiri izbrane posameznike odpelje na zmenke na slepo in poslušalcem ponudi voajersko vznemirjenje ob poslušanju, ko ti posamezniki krmarijo po svojih srečanjih, z vsem začudenjem, ki jih ta prinašajo.

V nekaterih pogledih This Is Dating črpa navdih pri priljubljenih resničnostnih šovov za zmenke, a z eno pomembno razliko: je precej bolj kakovosten, saj so njegovi producenti pred tem ustvarili podcast o terapiji Esther Perel – Where Should We Begin? Podcast najdete TUKAJ!

The Guilty Feminist

The Guilty Feminist skuša predstaviti feminizem na bolj razumljiv način. V ospredju je vprašanje, kaj pomeni biti feministka v 21. stoletju. Če ste se že kdaj počutili kot 'slaba' feministka, vam bo ta podcast pomagal odpraviti ta občutek.

Voditeljica Deborah Frances-White se ukvarja z vprašanji, o katerih je včasih težko govoriti, odlično uravnoteži razpravo o pomembnih sodobnih problemih s komedijo in lahkotnostjo. Nobena tema zanjo ni prepovedana. Pripravite se, da se pridružite »plemenu« navdihujočih in pogumnih žensk. Podcast najdete TUKAJ!

Philosophy Bites

Čeprav so Platonovi in Aristotelovi nauki še dandanes aktualni, večina filozofije ostaja precej nepoznana širšim množicam. Ste se že kdaj pogovarjali o pomenu metafizike za naše razumevanje sveta? Veste, kaj je verifikacionizem?

Če bi poslušali ta britanski podcast, bi to zagotovo vedeli. Gostitelja serije »Philosophy Bites« Nigel Warburton in David Edmonds vabita goste na odlične razprave, v katerih predstavljata mislece in misli, ki so oblikovale naš svet. Podcast najdete TUKAJ!

You’re Wrong About

Podcast You’re Wrong About, ki ga vodita novinarja Michael Hobbes in Sarah Marshall, želi razbiti mite, napačne predstave in nesporazume o nekaterih največjih svetovnih dogodkih in uglednih osebnostih.

Od princese Diane in Monice Lewinsky do Yoko Ono, ki jo krivijo za razpad Beatlov. Namen tega podcasta je popraviti preteklost. Podcast najdete TUKAJ!

Bookclub

Obstaja več kot 200 arhivskih epizod Bookclub podcasta – znanega tudi kot vrhunskega podcasta za knjigoljube. Poslušajte gostitelja Jamesa Naughtieja v pogovoru z nekaterimi najbolj znanimi avtorji na svetu, čemur sledijo vprašanja občinstva.

Gostje tega podcasta so bili Don DeLillo, Jay McInerney, Muriel Spark, Jonathan Franzen, Michael Chabon, Elizabeth Strout, Naomi Alderman in Donna Tartt. Podcast najdete TUKAJ!

Chanel Connects

Prva sezona tega podcasta je vključevala intimne, obsežne pogovore med različnimi ustvarjalci: Keira Knightley in Lulu Wang sta razpravljali o mizoginiji v filmski industriji; Amanda Harlech, Tim Blanks in Andrew Bolton se poglabljajo v največje neizpovedane zgodbe mode; in glavni urednik britanskega Voguea Edward Enninful in Tilda Swinton razčlenjujeta vse - od značajev slavnih do tega, kako je igranje oblika portretiranja.

V drugi sezoni boste našli še osem genialnih parov, od Maisie Williams in Grimes, Kehinde Wiley in Misan Harriman, do Emerald Fennella in Gillian Flynn. Podcast najdete TUKAJ!

Home Cooking

Tudi, če na dopustu niste navdušeni nad kuhanjem, je Samino Nosrat z veseljem poslušati v podcastu Home Cooking, ki je nastal kot odziv na samoizolacijo zaradi koronavirusa.

Med duhovitimi idejami s svojim sovoditeljem Hrishikeshjem Hirwayem, vodja Salt, Fat, Acid, Heat odgovarja na vprašanja poslušalcev o pripravljanju jedi iz najbolj osnovnih sestavin, ki jih najdete v omari.

Če ste se že kdaj zalotili, da strmite v vrečko posušene čičerike in se sprašujete, kaj za vraga narediti z njo, takoj prisluhnite temu podcastu. Najdete ga TUKAJ!

In The Third Person

Mike Skinner iz skupine The Streets in njegov dolgoletni sodelavec Murkage Dave skušata odkriti resnične občutke zvezdnikov o njihovem življenju v tej seriji odkritih in sproščenih intervjujev, ki potekajo v pubu West End, v studiu ali pisarni.

Med tistimi, ki so do zdaj spregovorili o svojem osebnem življenju so Liam Gallagher, Alexa Chung in Jamal Edwards. Podcast najdete TUKAJ!

Anna Faris Is Unqualified

Igralka Anna Faris povabi vznemirljivo mešanico hollywoodskih zvezd, da se ji pridružijo pri dajanju nasvetov o odnosih, ki običajno izhajajo iz lastnih izkušenj in so začinjeni s smešnimi anekdotami.

Z gosti, kot so Judd Apatow, Jerrod Carmichael in Emily Ratajkowski poskrbi za duhovite in poučne vsebine. Podcast najdete TUKAJ!

Preberite še: Pet slovenskih podcastov, ki so vredni poslušanja

Morda vas zanima tudi: Odlični načini za krajšanje časa na dolgih poteh in v prometnih zastojih (Poletje 2022)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)