7.12.2021 ob 5:10 | Foto: Chamille White/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Za večino je december mesec, ko v ospredje stopi kuhano vino. To prijetno pogreje in z vonjem ter aromami polepša predpraznični in praznični čas. Ker bomo očitno lahko pili le takšnega, ki si ga bomo skuhali sami, je dobro vedeti, kako pripraviti res popolno skodelico klasičnega napitka? Če boste upoštevali sledečih pet pravil, vam bo zagotovo uspelo.
To naj bo kvalitetno, takšno, ki vam je tudi sicer všeč. Ne kupujte slabega, neokusnega vina. Kajti slabe kvalitete ne boste mogli zakriti. Prav tako je nesmiselno kupovati vrhunska vina, saj njihova osnovna aroma ob vseh začimbah tako ali tako ne bo prišla do izraza.
Skratka: nekaj srednjega, vrhunska vina raje prihranite za praznično večerjo.
Torej, vino je izbrano, temu prilagodite začimbe, ki jih boste uporabili. Dobro je vedeti, da se poleg osnovnih k lažjim vinom bolj podajo zelene začimbe, denimo kardamom ali lovor, polnejša vina so boljša z začimbami, ki se jih uporablja pri peki: vanilja, ingver.
View this post on Instagram
Večina ob kuhanem vinu najprej pomisli na črno osnovno sestavino. A tudi suha, bela vina so odlična izbira. Zlasti s primerno količina sladkorja in kardamoma.
Kuhano vino mora biti vroče, vendar to ne pomeni, da ga je treba dolgo kuhati. Takoj, ko zavre, zmanjšajte temperaturo in ga kuhajte le, dokler se ne stopi sladkor.
Ne omejujte se na tradicionalne začimbe in dodatke. Eksperimentirajte s sladili in sadjem. Suhim ali svežim. Rezine pomaranče so denimo en od okusnih in lepih dodatkov. Sadje lahko uporabite tudi za dekoracijo.
Sestavine:
Priprava:
Dodatni namigi:
Sestavine:
View this post on Instagram
Priprava:
Povzeto po portalu Miss7
Priporočamo tudi: Božič v Beli hiši. Med okraski tudi Melania in Donald
Preberite še: Kako dolgo je še užitno odprto vino?
Morda vas zanima tudi: To se bo zgodilo, če si boste vsak večer privoščili kozarec vina
oddajte komentar