Meghan Markle je kraljeva institucija pustila na cedilu

Odgovorni za medije v kraljevi družini niso pustili, da bi Meghan Markle odgovorila na napade, sami pa nismo storili ničesar.

3.7.2020 ob 5:50 | Foto: Pool New/Reuters | Avtor: T. S. P.

Meghan Markle je kraljeva institucija pustila na cedilu

Meghan Markle je imela občutek, da je v kraljevi družini nihče ni hotel zaščititi pred zgodbami v tabloidih, ki pa naj bi bile resnične, pravijo viri za britanski Daily Mail. V dokumentih, ki jih je odvetniški tim poslal na sodišče, je navedeno, da so mediji s pisanjem o vojvodinji v času njene nosečnosti vplivali na njeno duševno zdravje.

V dokumentih je prav tako izpostavljeno, da Meghan »institucija ni zaščitila in ji je preprečila, da bi se branila«. Domnevno naj bi ji hrbet obrnili tisti, ki so bili odgovorni za medije in številni drugi zaposleni v kraljevi palači. Kensingtonska palača pa naj bi imela težave z zanikanjem zgodb, ki so se pojavljanje v medijih, saj so bile resnične.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Najbolj zaskrbljeni za Meghan so bili njeni prijatelji. Predvsem jih je šokiralo, v kakšnem stanju je bila, ko je bila noseča.

Sporno pismo

Meghan toži lastnika številnih časopisov, Associated Newspapers Limited, zaradi objavljenega pisma, ki ga je poslala svojemu očetu Thomasu Marklu, leta 2018. Nekdanja vojvodinja vztraja, da so z objavo vdrli v njeno zasebnost. Časopis Daily Mail pa njene trditve zavrača. Za objavo pisma se je odločil Meghanin oče, a šele po tem, ko so njeni prijatelji za revijo People dali izjavo, da je Meghan zapisala samo nežne besede. Thomas je imel občutek, da ga poskušajo očrniti, zato je svojo hčer z objavo pisma postavil na laž.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

V uradnih dokumentih je izpostavljeno pet prijateljev vojvodinje – njen ožji krog zaupnikov. Poimenovani so kot A, B, C, D, E – čeprav so njihova imena v tajnih dokumentih znana. Z njihovimi pričanji Meghan upa, da bo dokazala, da ni vedela, da komunicirajo z mediji. Na sodišču se bo ugotavljalo, ali je Meghan imela pravico do zasebnosti, ko je očetu poslala pismo, saj so njeni prijatelji o tem že obvestili medije. In ali je pismo vsebovalo informacije, do katerih je bila javnost upravičena.

Meghan vztraja, da ni vedela, da so njeni prijatelji z novinarji govorili o pismu – o katerem jih je obvestila, ne pa tudi seznanila z vsebino. O tem naj bi izvedela šele, ko je bil objavljen članek v revije People.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)