Če sodite med ljubitelje čokolade, prestavite užitke z njo na višji nivo. In sicer s tako imenovano čokoladno chantilly kremo, obogateno s pomarančno lupinico in pomarančnim sokom. Gre za bogato sladico, ki bo pobožala čisto vsa vaša čutila. Preprosto morate jo poskusiti.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine:
- 240 gramov temne čokolade z vsaj 70. odstotki kakava;
- 240 mililitrov vode;
- Dve žlici pomarančnega soka;
- Drobno naribana lupina ene pomaranče;
- Žlica ruma;
- Tri žlice sladkorja (po želji).
Priprava:
- Čokolado nalomite na koščke, dodajte ji vodo in sok pomaranče.
- Vse skupaj mešajte nad paro, ko se čokolada raztopi, odstranite z vročine.
- Posodo s čokolado postavite v posodo z ledom, ki ste ga prekrili z vodo (pazite, da voda ne pride v stik z vsebino).
- Zmes dodobra zmešajte z mešalnikom (mešajte vsaj 10 minut).
- Ko se krema začne strjevati, dodajte ostale sestavine in mešajte, da tekstura začne spominjati na tisto, stepene smetane.
- Tedaj odložite mešalnik, zmes se bo še nekoliko zgostila.
- Kremo lahko pojeste takoj ali jo v stekleni posodici pospravite v hladilnik in počakate ne neustavljivo željo po sladkem.
Nasvet: Ker boste uporabili pomarančno lupino, je priporočljivo izbrati sadež organske vzgoje.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar