Knjižni klub Mična bere: O moških, ločitvah in knjigah

Prvo srečanje knjižnega kluba Mična bere nas je spodbudilo, da bomo že danes segle po novi knjigi.

23.2.2017 ob 9:20

Delo_Foto-20170222193457-00378200.jpg

Za nami je prvo srečanje knjižnega kluba Mična bere. Izbrana knjiga Davida Nichollsa, Midva, je vzbudila zanimiv pogovor in pri bralkah poglobljeno razmišljanje o odnosih, ljubezni in nenazadnje ločitvi.

Bralke knjige Midva smo dobile še dodatno potrditev, da moramo v razmerja ves čas vlagati, izražati čustva, jih, če je to potrebno, izbezati tudi iz ust naših partnerjev, spodbujati pogovor in se v odnosu skupaj razvijati. A če to ne gre, tudi ločitev ne pomeni konca sveta. »Prav iz vsakega razmerja se lahko veliko naučimo in za nobenega ne moremo reči, da je pomenil izgubo časa. Morda je Douglas (glavi akter knjige, op.a.) sprva mislil, da bi ločitev pomenila poraz, a potem spoznal, da temu ni tako,« je razhajanja komentirala ena od udeleženk knjižnega kluba.

Ob slaščicah slaščičarne Lolita in v čudovitem ambientu Kavarne Mao na Fužinskem gradu je tekla zanimiva debata o moških, vlaganju v razmerja, tudi o vzgoji otrok, ob koncu pa smo si izmenjale številne predloge, kaj druga drugi priporočamo v branje.

Udeleženke Mičninega knjižnega kluba so se soglasno strinjale, da je lahko knjiga najboljša prijateljica, ki nam v današnjem hitrem vsakdanu pomeni popoln odmik od realnega sveta in nas na najboljši način sprosti ter popelje v svet domišljije.

Prav zato se veselimo naslednjega srečanja. Kdaj in kaj bomo brali, vas kmalu obvestimo na Mični. Boste z nami?

Fotografije: Mavric Pivk in Črt Piksi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)