10 glasnih znakov, da vas sodelavci sovražijo

Dobro je vedeti, komu in koliko lahko zaupate.

9.4.2019 ob 3:28

sluzba_kariera_delo_sodelavci_mobing.jpg

Dobro je imeti prijatelje. Tudi v pisarni. In prav tako je pametno prepoznati, kateri sodelavci nad vami niso ravno navdušeni. Kajti ni vseeno, komu zaupate, tu pa je deset jasnih znakov, ki nakazujejo, da nekaterim res ne bi smeli.

Ob njih imate slab občutek

Nikoli ne podcenjujte svojega šestega čuta. Če sumite, da nekateri v pisarni nad vami niso ravno navdušeni, bodite pozorni na njihovo obnašanje. So hladni do vseh, ali le do vas? Ko si boste odgovorili na to vprašanje, vam bo vse jasno.

Lastijo si zasluge za vaše ideje in predloge

Ko jih boste predlagali, bodo njihova usta polna hvale, ob prvi priložnosti pa bodo vaše zamisli predstavili kot svoje in tako ovirali ali celo onemogočali vaš uspeh.

V pogovoru so odrezavi

Ko jih kaj vprašate, so njihovi odgovori pusti in kratki. "Kako si?" "Dobro." "Kako gre?" "Po starem." "Imaš težave?" "Ne." Tudi njihova elektronska sporočila veliko povedo. Če takoj, brez uvodnega pozdrava preidejo k zadevi, niso vaši privrženci. Če v govorjeni ali pisani besedi zvenijo kot vsega naveličani najstniki, to nikakor ni dober znak.

Nikoli niste predmet njihovih šal

Odnosi na delu so velikokrat podobni intimnim zvezam, v katerih je brez šal ter humorja pusto in dolgočasno. Ne gre za posmehovanje, temveč za popestritev, ki velikokrat razbije dolgočasni vsakdan, ter v poslovne odnose vnaša prijateljsko noto. Če niste nikoli del takšnih in drugačnih šal, se v vaši družbi sodelavci ne počutijo prijetno in na vas ne gledajo kot na del ekipe.

Lastijo si moč

Včasih želijo sodelavci izkazovati premoč z obnašanjem, s katerim skušajo biti glavni, četudi za to niso poklicani in bi avtoriteta morala pripadati vam.

Ne menijo se za vašo prisotnost

Če vas zjutraj, ko pridete na delo, ne pozdravijo in vam pozdrava ne namenijo, ko se zvečer poslovite, vam dobesedno brez besed sporočajo, da vas ne marajo. 

Uporabljajo govorico telesa

Takšno, ki še zdaleč ne pošilja pozitivnih signalov: zavijanje z očmi, obračanje hrbta, prekrižane roke na prsih, pogled, vedno uprt v zaslon računalnika, vse to so znaki, ki nakazujejo, da niste preveč priljubljeni.

Pogosto se z vami ne strinjajo

Ob vsaki priložnosti zatirajo vaše ideje in občutek imate, da so do vaših stališč odklonilni zgolj zato, ker so vaša. Prekinjajo vas, preden sploh zaključite misel in tako ne sporočajo, da jim niso všeč ideje (kajti vse zagotovo niso slabe in oni to vedo), temveč, da ne marajo vas.

Ustvarjajo okolje, ki spominja na sredno šolo

Saj veste, vedno je skupina zlobnih deklet. Te se spravljajo na šibkejše in na tiste, ki jih ne marajo. One med malico in odmorom za kavo vedno sedijo skupaj, za vas v njihovem krogu nikoli ni prostora. Ker jim niste prav nič všeč.

Ne zanima jih vaše osebno življenje

Ste opazili, da se ostali sodelavci med seboj velikokrat pogovarjajo o družinah, hobijih, počitnicah, vikendih, vas pa o tem nihče nikoli nič ne vpraša? Seveda, ker vas ne sprejemajo, jih ne zanimate in zato nočejo poslušati o vašem zasebnem življenju.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

PREBERITE ŠE: Kaj storiti, ko šef med dopustom pošilja pošto ALI Kako spisati življenjepis, ki ne bo pristal na napačnem kupu?

PRIPOROČAMO TUDI: Kariera: Služba naj prinaša srečo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)