Kako pomagati zapuščenim živalim, če jih ne morete posvojiti

Nič zato, če nimate prostora, pomagate lahko tudi na drugačen način.

5.3.2018 ob 6:00

ThinkstockPhotos-518907954.jpg

Ljubitelje živali zaboli srce, ko vidijo, kako nekateri brezbrižno zapustijo svoje štirinožne prijatelje. Nekdaj ljubljene živali, ki so bile zapuščene ali zavržene, ostanejo brez toplega doma, obrok in suho zavetje, jim uredijo v zavetiščih za živali, kjer čakajo in bolj odgovornega na novega lastnika. Vam se trga srce, a ker že imate ljubljenčka ali pa veste, da zanj niste primeren lastnik, saj vas praktično nič ni doma, se (še) niste odločili posvojiti.  A ta ni edini način, s katerim lahko pomagate zapuščenim živalim.

ThinkstockPhotos-515172341.jpg

Ne mislite le na igrače

V zavetišču jim običajno vedno pridejo prav osnovne potrebščine kot so čiste brisače in odeje. Kužki se radi igrajo tudi s kakšnimi drugačnimi igračami kot so gumijaste žvečljive živali. V Zavetišču Ljubljana lahko priskočite na pomoč tako, da se ponudite za sprehajalca psov, skrbite za osirotele mačje mladičke, ali pomagate prostoživečim mačkam. Prav jim pridejo tudi denarni prispevki ali materialne donacije. Prav vsak pa jim lahko nameni tudi del svoje dohodnine.

ThinkstockPhotos-878447666.jpg

Pomoč je dobrodošla tudi na spletu

Če si materialnih ali finančnih donacij ne morete privoščiti, pa je tu še en način, s katerim lahko priskočite na pomoč in je še posebej aktualen v dobi digitalnih medijev. Na svojih družabnih mrežjih delite in širite informacije o živalih, ki iščejo nov dom. V Zavetišču Ljubljana spodbujajo pisanje zgodb o posvojitvah, o tem, kako ste našli žival in ji pomagali, ali pa da zapišete zgodbo o dogodivščinah, ki jih doživljate z živalmi. Spodbujajo, da se na prijazen način osvešča ljudi o odgovornem odnosu do živali.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)