Kaj barva oči pove o vas

Očitno so barva oči in značajske lastnosti tesno povezani.

24.10.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj barva oči pove o vas

Pravijo, da so oči ogledalo duše. Vseeno je, ali verjamete v to ali ne, dejstvo je, da je iz barve oči mogoče prepoznati, kakšen značaj se skriva za njimi. Poglejte torej, kaj je značilno za modrooke, rjavooke, zelenooke in vse ostale.

Črne oči

Črne oči v resnici ne obstajajo, praviloma se ta oznaka uporablja za res temno temno rjave šarenice. Barva je zelo redka, tisti, ki se z njo ponašajo, so temperamentni, premorejo veliko strasti in izžarevajo ogromno energije. Velikokrat so celo hiperaktivni.

So zelo predani vsemu, kar počnejo, tekmovalni in so radi v središču pozornosti. A kljub temu, da uživajo v soju žarometov, svoje misli in najgloblje občutke radi ohranjajo zase.

Le težko se zaljubijo, ko pa podarijo srce, ga podarijo za vedno. Njihova najopaznejša negativna lastnost je nepotrpežljivost.

Modre oči

Intenzivna barva, povezana z nebom, energijo in racionalnim pogledom na svet. Ljudje z modrimi očmi so po naravi šarmantni, odprti, prijateljski, spontani, vedno pripravljeni premikati meje in spoznavati nove stvari.

Njihovo razmišljanje je čudovita kombinacija razuma in duhovnosti. So zelo pozorni in izjemni opazovalci. Oni opazijo tisto, kar drugi praviloma spregledajo, njihova največja slaba stran je klepetavost ter včasih netaktičnost in naglica.

 

Rjave oči

Rjava je barva energije, zemlje, kreativnosti, vztrajnosti in plodnosti. Ljudje z rjavimi očmi so velikokrat empatični, samozavestni in neodvisni. Njihova barva oči predstavlja tudi močan seksualni nagon ter željo po druženju. So ekstrovertirani posamezniki.

Materialne stvari so pri njih drugotnega pomena, veliko več dajo na skladne odnose in harmonijo. Njihova pomanjkljivost sta občasna nečimrnost in občutljiv ego.

Sive oči

Siva barva oči sodi med redke, simbolizira pa modrost ter močan značaj. Ljudje s to barvo šarenic so rojeni vodje, osebe, ki najdejo rešitev tudi iz situaciji, ki so za druge brezizhodne. So mirni, prilagodljivi in obožujejo naravo. Niso najbolj odprti, so pa zelo romantični in čutni.

Verjamejo v dolge, stabilne zveze, njihova največja slaba stran je pretirana občutljivost.

Zelene oči

Zelena barva simbolizira karizmo, inovativnost, mladost in zdravje. Osebe z zelenimi očmi obožujejo avanture in vse užitke v življenju. To so odlični govorci, iznajdljivi v družbi in so le redko sami ter osamljeni.

So strastni ljubimci, a v ljubezni včasih oklevajo, saj še sami pogosto ne vedo, kaj natančno naj bi od nje pričakovali. Njihova slaba stran je nagnjenost k manipuliranju ter ljubosumje.

Oči barve lešnika

Še en redek odtenek oči, ki nastane kot kombinacija modrih, rjavih in zelenih tonov.

Označuje moč in pogum. Ljudje s to barvo oči so neustrašni ter sprejemajo vse izzive življenja. Običajno so lepi in privlačni, pri zapeljevanju niso agresivni , so pa neposredni in dostojanstveni. Na delu so zelo sposobni, a včasih malo leni.

Slaba stran: velikokrat so nepremišljeni in radi pametujejo.

Povzeto po portalu Essilorusa

Preberite še: Kaj nered v avtomobilu, na pisalni mizi ali v omari pove o vas

Morda vas zanima tudi: Pes, mačka ali konj? Kaj o vas pove vaša najljubša žival


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)