Kaj nam sporočajo nočne more

Sanje vam poskušajo pomagati, da se v življenju premaknete.

10.4.2018 ob 4:35

klovn_ThinkstockPhotos-845041248.jpg

Najbolj prijetne sanje povzročajo naša sanjarjenja in želje. Nočne more so manifestacija občutkov, kot sta stres in tesnoba. Tako kot v vseh sanjah so tudi v nočnih morah vsi prizori simbolični, zato si jih nikoli ne smemo razlagati dobesedno. Njihova razlaga vam lahko pomaga dešifrirati pomembno sporočilo, ki vam ga poskuša poslati podzavest.

Prav zato smo zbrali najpogostejše teme nočnih mor in pojasnili, kaj vam poskušajo sporočiti.

Izgubljeni ali ujeti

Občutek, da ste se izgubili ali ste nekje ujeti, kaže na enake občutke, kot jih človek doživi v določeni situaciji v resničnem življenju. Vas kdo sili, da delate nekaj proti svoji volji? Ste izčrpali vse možne rešitve nekega problema in obupavate? Razumite, da so te sanje neposredno opozorilo na notranje težave, zato morate te prepoznati in se jih lotiti, preden bo prepozno.

Padec ali utopitev

Ali na sebi čutite preveč pritiska ali preveliko težo odgovornosti? Ti moteči občutki lahko povzročijo nočno moro padanja ali utopitve. Te more dokazujejo našo notranjo zmedo ali zaskrbljenost zaradi nekih težav. Kako se odzovete nanje, je najverjetneje ogledalo vaših reakcij v nekaterih okoliščinah v resničnem življenju.

Hkrati so takšne nočne more odlična priložnost za sodelovanje v lucidnih sanjah, ko se zavedate, da sanjate, saj lahko nadzorujete svoj padec ali utapljanje in to spremenite v plavanje ali lebdenje. Konec koncev lahko v sanjah storite, kar koli želite.

Pokvarjen računalnik ali telefon

Se vam zgodi, da v spanju nekoga kličete in ves čas zvoni? Morda vam odpove trdi disk v trenutku, ko pišete nekaj pomembnega? Čeprav te sanje niso enakovredne življenjsko ogrožajočim nočnim moram, je napaka na trdem disku za nekatere enaka avtomobilski nesreči.

Če sanjate o tehnološkem spodrsljaju, še posebno povezanim s komuniciranjem, lahko pomeni, da nekoga na čustvenem nivoju ne morete priklicati. Ste izgubili stik z dobrim prijateljem? Ali pa je morda zazeval prepad med vami in vašim ljubljenim? Če o tem pogosto sanjate, si vzemite čas, da analizirate svojo povezanost in ugotovite področja, ki jih je treba »popraviti«.

Goli v javnosti

To je ena najpogostejših nočnih mor ljudi vseh starosti. Te sanje so ocena stopnje samozavesti. V tem primeru oblačila nosijo funkcijo prikrivanja stvari o sebi, ki jih ne želite pokazati drugim.

Če se v sanjah počutite udobno goli, ste pri razkrivanju svojih občutkov varni in nimate česa skrivati. Če ste zmedeni, to kaže na vašo ranljivost, prisotnost krivde ali sramu, če pa svoji goloti ne posvečate pozornosti, bi to lahko pomenilo pomanjkanje samozavedanja.
Če torej kar koli skrivate pred drugimi ali se bojite, da bodo to nekega dne izvedeli, bodite pripravljeni na takšno erotično nočno moro.

Naravna katastrofa

Ne glede na to, ali jo sanjate ali jo doživite v resnici, je biti sredi naravne nesreče strašna izkušnja. Takšne nočne more so vedno tudi zelo pomembne, saj lahko veliko povedo o trenutnem stanju osebe. Če ste jo doživeli, imajo tovrstne nočne more seveda drug pomen, a če te izkušnje nimate, po navadi signalizirajo bližajočo se katastrofo v resničnem življenju. Morda se bojite, da ne boste mogli obvladati težave in se izgubljate v svetu razbitin in ruševin, tudi ko se že zbudite. Pomislite, s čim ste trenutno preobremenjeni, in poskusite učinkovito rešiti problem.

Avtorica: U. J. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)