Hum to search: Nova Googlova funkcija, ki smo si je po tihem želeli vsi

Majhne, a včasih tečne težave so očitno postale preteklost, saj je Google predstavil funkcijo »Hum to search«.

21.10.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: E. N.

Hum to search: Nova Googlova funkcija, ki smo si je po tihem želeli vsi

Hmmmm, katera pesem je že to?

Končno je prišel dan, ko je gospod Google uslišal željo mnogih. Ne, ni prenehal zbirati naših podatkov, pa tudi nadležne piškotke bo treba še naprej potrjevati. So pa pred dnevi pri Googlu predstavili novo funkcijo, ki je razveselila mnoge glasbene navdušence.

Gotovo se ti je že zgodilo, da si po radiu, v trgovini ali kje drugje slišala pesem, ki se ti je »zataknila« v glavi. Najverjetneje je iz nje nato nisi mogla spraviti cel dan in naposled si se odločila, da jo poiščeš in ponovno poslušaš. A ker si jo slišala le bežno, si nisi zapomnila besedila, da bi v Google vpisala nekaj njegovih besed. Kakšna frustracija! Tudi aplikacije kot so Shazam, SoundHound in podobne v takšnem primeru ne pridejo v poštev, saj prepoznajo le predvajano skladbo, nikakor pa nas ne razumejo, če jim pesem poskusimo zapeti sami.

Skratka, takšne (sicer majhne, a včasih tečne) težave so očitno postale preteklost, saj je Google predstavil funkcijo »Hum to search«, kjer lahko neznano melodijo zapoješ ali zažvižgaš svojemu telefonu, ta pa ti nato v petnajstih sekundah postreže z naslovom pesmi. Funkcija pa doda tudi povezavo do skladbe na različnih spletnih kanalih za poslušanje glasbe.

Kako natančni moramo biti pri petju?

Pri Googlu se seveda zavedajo, da prav vsak Zemljan nima perfektnega posluha, a brez skrbi. »Hum to search« ne služi le najboljšim pevcem in bo zaznal melodijo tudi v primeru, da boš kakšen ton zgrešila. Razvijalcem je namreč pri ustvarjanju pomagalo kar veliko število ljudi, ki so poizkušali zapeti različne pesmi in tako so s pomočjo najnovejših modernih tehnologij funkcijo naučili, da kljub odstopanjem v melodiji pravilno »ugane« skladbo, ki nam odzvanja v ušesih.

Google zaenkrat prepoznava pesmi v kar 20 različnih jezikih, obljubljajo pa, da jih kmalu dodajo še več. Da ti bo popolnoma jasno, kako funkcija »Hum to search« deluje, pa spodaj prilagamo še googlov predstavitveni video.

Preberite še: Feng Šuj: Pet predmetov, ki se jih morate za boljše počutje čim prej znebiti

Morda vas zanima tudi: Novi filmi in serije, ki bodo to jesen navduševali na Netflixu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)