Horoskop: rožica, ki je pisana na kožo tvojemu znamenju

Tudi to, s katero rastlino oplemenititi dom, je zapisano v zvezdah.

9.6.2018 ob 5:18

zenska_v_rozicah.jpg

Namen sobnih rastlin ni zgolj polepšati dom. Te namreč vplivajo tudi na zdravje in na razpoloženje. Dokazano je, da je že zgolj s pogledom na bujne lončnice mogoče priklicati boljšo voljo. Če temu dodamo še dejstvo, da zeleni listi v zrak sproščajo kisik ter iz njega odstranjujejo strupene snovi, imate nedvomno dovolj razlogov, da z njimi okrasite bivališče. Katera pa bo imela na vaše počutje najobčutnejši vpliv? Odgovor na to vprašanje se, po pisanju portala Pure Wow, skriva v zvezdah.

loncnice_astro_primerne_micna.jpg

Oven: evkaliptus

Označujeta vas neizmerna energija ter močna volja. Zato vam je na kožo pisan evkaliptus, ki vas bo razvajal s čudovitim vonjem in bo blagodejno vplival na vaše oči, razpoloženje ter dihala. Malo dodatne skrbi za zdravje, na katerega radi pozabite, zagotovo ne bo odveč.

Bik: zamija

Zato, ker je lepa in predvsem zato, ker je ena od najbolj nezahtevnih lončnic na našem planetu. Vaša botanična duša dvojčica je namreč tako trdoživa in vztrajna, kot ste vi sami.

Dvojček: aloe vera

Znana tudi kot rastlina nesmrtnosti, nezahtevna in uporabna aloe vera je kot nalašč za vaše znamenje. Nič hudega, če jo boste kdaj pozabili zaliti. Tega, da bi s tem pretiravali, se pri vas res ni treba bati.

Rak: kaktus

Po značaju ste nežna duša, zato potrebujete nekaj, kar vas bo spomnilo, da je včasih vendarle treba nastopiti nekoliko ostreje in se odločno postavite zase. Le kateri zeleni okras bi to zmogel bolje, od lepega kaktusa?

Lev: rajska ptica, strelicija

Tako, kot ste posebni sami in s svojim nastopom vedno nase pritegnete pozornost, tako potrebujete prav takšno okolje. Če boste v svoje stanovanje postavili veliko strelicijo, imenovano tudi rajska ptica, boste nedvomno dosegli ta namen.

Devica: sobni bršljan

Pri vas mora vse imeti svoj namen in uporabnost. Zgolj lep videz vas namreč ne očara. Tudi, ko gre za sobne rastline. Te naj ne bi bile le lepe, temveč tudi koristne. Odličen za vas je zato sobni bršljan, znan po tem, da učinkovito čisti zrak in iz njega odstranjuje strupene snovi. To, da je lep, pa tudi nekaj šteje.

Tehtnica: spatifil

Elegantna lončnica s čudovitimi belimi cvetovi ni le lepa na pogled, temveč iz zraka odstranjuje tudi strupene snovi. Povedano drugače: v dom prinaša ravnovesje in harmonijo, po katerih vi tako hrepenite.

Škorpijon: sivka

Ko vas bosta naslednjič zaobjeli za vas tako značilno malodušje in mračna volja, povohajte dišečo sivko. Ta aromatična rastlina v trenutku zniža količino stresa, pomiri živce in prikliče pozitivno energijo. Odlično za vsakega škorpijona in za vse, ki so pogosto v njegovi bližini.

Strelec: krasula

Bodimo odkriti: za vas je najboljša lončnica, s katero se vam ne bo treba pretirano ukvarjati in bo preživela tudi vse vaše načrtovane ali nenačrtovane pobege v bližnje ali daljne kraje. Takšna je krasula: zaradi mesnatih listkov je ni treba pogosto zalivati, brez vode zdrži dovolj dolgo, da vas bo ob vrnitvi pričakala sveža, zelena in s svojimi pozitivnimi vibracijami.

Kozorog: bazilika

Res ste ambiciozni in vedno sledite svojim ciljem, a od časa do časa se vendarle morate malo ustaviti. In si oddahniti. Tedaj naj se vaš pogled ustavi na baziliki, povohajte njeno aromo in uživajte v njenih učinkih. Kajti zaradi v zelenih listkih prisotnega linalola blaži stres ter v življenje vsakega kozoroga prinaša tisto, kar največkrat pogreša: mir in harmonijo.

Vodnar: sobni jasmin

Označuje vas malce neobičajen okus in vaša čutila potrebujejo močne dražljaje. To imate preprosto zapisano v zvezdah. Vam na kožo je zato pisan sobni jasmin. Čudovita vzpenjavka izrazitega vonja, eksotičnega videza , ki v vsakem vodnarju prebudi nagloblje občutke.

Riba: orhideja

Nekoliko zasanjani, večkrat v svojem svetu in okoli sebe za navdih ter pozitivno razpoloženje potrebujete lepe stvari. Tudi takšne rastline. Zato svoj dom okrasite z orhidejo. V resnici njena vzgoja ni tako zahtevna, kot se zdi na prvi pogled, bo pa vsakič, ko jo boste s ponosom opazovali, potešila vašo potrebo po romantiki in estetski dovršenosti.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)