Hitro in preprosto: File osliča v hrustljavi mandljevi skorjici

Ribe so vedno dobra izbira.

4.1.2017 ob 9:40

riba.jpg

Zaradi svoje sestave ribe predstavljajo zdrav obrok in bi morale biti pogosto na jedilniku. Njim v prid pa ne govori le pozitiven vpliv na zdravje, temveč tudi preprosta priprava. Med jedi, ki bodo hitro na mizi, sodi file osliča v hrustljavi mandljevi skorjici, ki ga tokrat priporočamo v rubriki Hitro in preprosto. Seveda lahko na takšen način pripravite tudi fileje drugih rib.

Več idej za hitre obroke boste našli na Facebooku

Sestavine za dve osebi:

  • Četrtina skodelice (80 gramov) mandljev;
  • Dve žlici krušnih drobtin;
  • Malce mletega česna;
  • Pol žličke črnega popra;
  • Žlička soli;
  • Arašidovo, kokosovo olje ali kanolino olje;
  • Žlica gorčice;
  • Dva fileja osliča;
  • Narezan peteršilj.

Priprava:

  • Mandlje, drobtine, česen in poper stresite v blender ter vse skupaj meljite približno 45 sekund.
  • Zmlete sestavine stresite na plitek krožnik.
  • V ponev nalijte nekaj žlic olja in ga segrejte.
  • Fileja posujte s soljo, ju premažite z gorčico in ju prekrite z drobtinami.
  • V ponvi ju približno tri minute pecite z obeh strani. Čas priprave je odvisen od debeline fileja.
  • Pečena posujte s sveže sesekljanim peteršiljem.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)