Goli oder z mednarodno improvizacijsko poslastico

Our Lives: Skupnost

23.11.2017 ob 10:15

01_impro.jpg

Mednarodni festival improvizacijskega gledališča Goli oder se je povezal z mednarodnim projektom Our Lives in v Ljubljani gosti predstavo Our Lives: Skupnost.

Our Lives: Skupnost je mednarodna improvizacijska poslastica, kjer se na odru srečajo umetniki iz sedmih držav. Ustvarjalci iz različnih kulturnih, ekonomskih, političnih in tudi umetniških okolij, se bodo posvetili tematiki skupnosti. Teden dni bodo umetniki v Ljubljani razvijali predstavo, ki bo premierno uprizorjena v soboto, 25. novembra, ob 20. uri v Španskih borcih (Vstopnina: 10 eur / 6 eur - dijaki, študentje in upokojenci), za tem pa se kot ena od štirih produkcij projekta Our Lives odpravljajo na Mednarodni festival improvizacijskega gledališča v Berlinu.

Kako si pravzaprav želimo živeti skupaj?

Življenje v sodobnih oblikah kapitalizma postaja nevzdržno. In Evropska unija, kjer živijo ustvarjalci predstave, ni nobena izjema. Ena od strategij preživetja je, da gradimo in na vse pretege ščitimo male skupnosti, ki nam ponujajo drugačne odnose. Ekipa pojasnjuje, da z umetniškim delovanjem ne more in niti nima namena proizvajati velikih družbenih sprememb, lahko pa naredi prostor za kolektivno ustvarjanje, prostor, v katerem je mogoče preživeti in se pri tem celo dobro imeti. Obenem na mikroravni razvijajo modele sodelovanja in soustvarjanja, za katere verjamejo, da se jih da uporabiti tudi drugje.
Skupaj bodo performerke in performerji ter gledalke in gledalci preživeli dve uri in se dotaknili pomembnega človeškega vprašanja – kako si pravzaprav želimo živeti skupaj? Vsak trenutek je dober trenutek za to vprašanje in spotoma lahko iščemo odgovore.

Foto: Maruša Rems


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)