Eva Ana Kazič: Instagram je CV sodobnega časa

Na instagramu ima več kot 22 tisoč sledilcev, bralkam Mične pa razkriva recept za uspeh.

29.11.2016 ob 10:08

eva12.jpg

Aljoša Bagola je pred kratkim za Mično dejal, da je v teku prava selitev generacije z družabnega omrežja Facebook na Instagram in druga »bolj kul« omrežja, kot je Snapchat. A pridobivanje velikega kroga sledilcev na Instagramu ni tako preprosto, kot izgleda na prvi pogled. 

Po nasvet k izkušenim

Poleg očesu všečnih fotografij je potrebno še veliko več. Nekaj trikov in skrivnosti nam je razkrila Eva Ana Kazič, ki jo nekateri bolje poznajo po znamki Allaroundeve. Na svojem instagramu ima več kot 22 tisoč sledilce, bralkam Mične pa je podala nekaj nasvetov, kako uspeti na tem družabnem omrežju. 

-->Preberite še: Tako popolni, da je že kičasto: Poglejte, kaj se skriva za popolnostjo na Facebooku. 

shutterstock_503516686.jpg

Dober instagram profil mora po njenih izkušnjah imeti "user engagement" (op. p. uporabnikov angažma), redno objavljanje in sodelovanje z drugimi profili. »Instagram prilagaja svoje aloritme, katere najlažje izkoristimo z zgoraj navedenimi rešitvami.«

Pomembno je tudi, da uporabnik razvije svoje značilne fotografije in tekst, ki ustreza znamki profila in namenu.

-->Preverite še, čemu so namenjeni #hashtagi in kako jih čim bolje uporabljati

Ne stremite k »insta-uspehu«

Tistim, ki so na tem dužabnem omrežju novi pa svetuje: »Relevantne so redne objave. Pomemben je tudi časovni val, za katerega z leti objavljanj ugotoviš, kdaj so tiste ključne minute.« Po njenih izkušnjah je pomembno, da ujameš jutranjo gnečo, poleti pa se ta val prestavi tudi na nočni čas.

Ob vsem tem pa Kazičeva še doda, naj začetniki ne stremijo k »insta-uspehu«, saj je trend v upadanju. »Biti le instagram zvezda kmalu ne bo več zaželena referenčna postavka. Instagram je forma mikrobloganja, nekakšen osebni CV sodobnega časa.«

Avtor: P. Pa.
Foto: Mediaspeed, Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)